Facebook мають змусити платити за новини

4 хв. читання
facebook user 21

Канада має намір змусити компанію Facebook платити за новинний контент і в цей час шукає союзників в битві ЗМІ з технологічними гігантами. Влада країни пообіцяла не відступати, навіть якщо соцмережа відключить канадські новини, як це сталося у випадку з Австралією, пише Reuters.

Facebook заблокувала на своїй платформі весь австралійський новинний контент у відповідь на австралійський закон, який зобов’язує Facebook і Google платити австралійським видавцям за посилання на їхні новини.

В цей час міністр спадщини Канади Стівен Гільбо займається розробкою аналогічного законопроекту, який буде представлений в найближчі кілька місяців. Гільбо засудив дії Facebook і попередив, що вони не зупинять Оттаву.

У минулому році канадські медіаорганізації попереджали, що, якщо уряд не вживе заходів, ринок ЗМІ зазнає великих збитків. За їх словами, досвід Австралії дозволив би їм зберегти 620 млн канадських доларів на рік. Якщо уряд не прийме ніяких заходів, Канада втратить 700 з 3100 робочих місць в друкованій журналістиці.

За словами Гільбо, Канада може перейняти австралійську модель, що зобов’язує Facebook і Google укладати угоди з оплати з новинними агентствами, посилання на які стимулюють активність їх сервісів, або погоджувати з ними ціни за допомогою обов’язкового арбітражу.

Канада також може наслідувати приклад Франції, яка потребує від технологічних гігантів вести переговори з видавцями з приводу винагороди за використання їх новинного контенту.

За словами представників Facebook, новини складають менше 4% відображуваного в соцмережі контенту. Більш того, в минулому році компанія допомогла австралійським видавцям заробити близько 407 млн ​​австралійських доларів.

У свою чергу, за три роки Google уклала 500 угод на суму близько 1 млрд доларів США з видавцями у всьому світі для своєї нової служби News Showcase та веде переговори з канадськими компаніями.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як не стати жертвою кіберзлочину, якщо працюєш вдома? ПОРАДИ

Що таке спуфінг і як запобігти атаці? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

Як перенести бесіди з WhatsApp у Telegram на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перенести історію чату з WhatsApp у Telegram для iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити на Android обліковий запис Google за замовчуванням? – ІНСТРУКЦІЯ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Діяльність одного з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн припинили правоохоронці. Від фішингових атак цього сервісу, який створив та адміністрував 39-річний мешканець Тернопільщини, постраждали 11 країн світу.

Досліднику у галузі кібербезпеки вдалося зламати внутрішні системи понад 35 найбільших компаній, серед яких були Microsoft, Apple, PayPal, Shopify, Netflix, Yelp, Tesla та Uber. У цьому фахівцеві допомогла нова атака на ланцюжок поставок софту.

Для обходу захисних поштових шлюзів і фільтрів автори адресних фішингових листів використовують новаторський спосіб приховування шкідливого вмісту сторінки. Теги JavaScript, впроваджувані в HTML-код, шифруються з використанням азбуки Морзе.

Нове сімейство програм-вимагачів під назвою Vovalex поширюється через піратський софт, замаскований під популярні утиліти для Windows – наприклад, CCleaner. Одна цей шифрувальник має певну особливість, що відрізняє його від інших “шкідників” подібного класу.

Поділитися
Exit mobile version