Як дізнатися, що Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

В сучасному світі деякі компанії постійно збирають дані користувачів, внаслідок чого часто втрачають їх довіру. Google є однією з таких компаній і не для кого не секрет, що вона збирає багато даних про Вас.

Як дізнатися все, що Google знає про Вас

Хороша новина полягає в тому, що Google має центр для перегляду всіх даних, пов’язаних з Вашим обліковим записом. Дещо з цього є інформацією, яку Ви охоче надали, але є деякі речі, про які Ви, можливо, не знаєте. Після перегляду, ми покажемо, як видалити дану інформацію.

Для початку відкрийте Google Chrome, і перейдіть на сторінку myaccount.google.com. Далі перейдіть на вкладку “Дані та персоналізація“, на цій довгій сторінці можна побачити всі свої дані.

account 1

Є кілька розділів, які Вас зацікавлять. Спочатку прокрутіть униз до розділу “Дії та хронологія“.

Тут Ви знайдете дві важливі рубрики:

  • Моя активність: це майже все, що Ви робите, пов’язане певним чином із Вашим обліковим записом Google, що включає історію перегляду, пошуки в Google, історію YouTube, команди Google Assistant, історію місцезнаходжень тощо.
  • Хронологія: це спеціальна сторінка для історії місцезнаходжень, що відображається на карті. Ви можете налаштувати дати, щоб дізнатися про всі подорожі. Історія місцезнаходжень збирається з Google Карт та інших програм Google.

На сторінці “Моя активність” Ви зможете переглядати свої дані в режимі реального часу. Дані згруповані в картки за послугами (Google.com, YouTube тощо) і мають приблизно хронологічний порядок.

Виберіть піктограму меню з трьома крапками у верхньому куті картки, щоб переглянути повну історію або видалити діяльність.

Повертаючись до вкладки “Дані та персоналізація“, давайте переглянемо розділ “Ваші дії та дані“. Натисніть “Перейти в Особистий кабінет Google”.

Це великий список усіх програм і служб Google, якими Ви користуєтесь, та де Ви дійсно можете дізнатися, скільки даних Google має про Вас.

Як видалити дані?

Після того, як Ви побачите, скільки даних має Google, наступне, що закортить зробити – це видалити їх. На сторінці “Моя активність” Ви можете видалити фрагменти даних, згруповані за послугами.

Наприклад, Ви можете видалити всю свою історію пошуку Google за певний день. Однак видалення таких даних може бути довгим і нудним процесом. Кращим рішенням є автоматичне видалення даних через певний проміжок часу.

Угорі на сторінці “Моя активність” Ви побачите “Діяльність в Інтернеті та додатках”, “Історія місцезнаходжень” та “Історія YouTube”. Клацніть на будь-який із них, щоб налаштувати спосіб відстеження даних.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version