Facebook отримала штраф на шість мільйонів доларів за розповсюдження персональних даних

3 хв. читання
fb pro 2

Комісія із захисту персональної інформації Південної Кореї (PIPC) оштрафувала компанію Facebook на 6,7 мільярда вон (близько 6,1 мільйона доларів США) за передачу інформації користувачів без згоди.

Процес розслідування тривав два роки. PIPC визначила, що соціальна мережа передавала особисту інформацію 3,3 мільйона південнокорейських користувачів (із загальної кількості 18 мільйонів) іншим компаніям без згоди користувачів з травня 2012 року до червня 2018 року, повідомляє Engadget.

Комісія заявила, що Facebook ділилася іменами, адресами, датами народження, досвідом роботи, рідними містами та статусами стосунків з іншими компаніями, коли вони зареєструвалися в соцмережі та розпочали рекламну діяльність.

Крім того, представники комісії заявили, що Facebook могла поділитися цією інформацією з приблизно 10 тисячами компаній. Однак у комісії не могли сказати, скільки саме інформації було передано, оскільки Facebook, очевидно, не надала відповідної документації.

PIPC також звинуватила соціальну мережу у поданні неповної або неправдивої документації. Facebook заперечила звинувачення, заявивши, що “співпрацював зі слідством у повному обсязі”.

PIPC вперше оштрафує соціальну мережу, але Facebook не вперше зазнає проблем у Південній Кореї. Ще у 2018 році Корейська комісія з питань зв’язку оштрафувала компанію на 396 мільйонів вон (приблизно 396 706 доларів) за нібито сповільнення завантаження контенту для користувачів у 2016 та 2017 роках. Однак Facebook виграв судовий процес проти комісії, і штраф врешті скасували.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version