Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

4 хв. читання

Для Вас, мабуть, вже стало звичним отримувати текстові повідомлення на смартфон, такі як коди безпеки від Вашого банку, купони з ресторанів, повідомлення від торгових мереж тощо. Як зупинити отримання небажаних автоматизованих текстів від організації, читайте у статті.

SMS-повідомлення не містять таких посилань “Скасувати підписку”, які Ви знайдете в електронних листах. Вони часто не містять вказівок щодо скасування підписки. Але, навіть якщо текстове повідомлення не містить жодних інструкцій щодо його зупинки, існує практично універсальний спосіб скасувати підписку, пише How-To Geek.

Щоб скасувати підписку на автоматичні текстові повідомлення, надіслані на номер Вашого мобільного телефону, просто відповідайте на текст одним із таких слів:

  • STOP (“Зупинити”)
  • UNSUBSCRIBE (“Скасувати підписку”)
  • END (“Кінець”)
  • QUIT (“Скасувати”)
  • CANCEL (“Скасувати”)

“Зупинити” та “Скасувати підписку” – найпоширеніші команди.

Це досить універсальні команди, і більшість автоматизованих систем негайно повідомлять Вас про те, що Вас вилучили зі списку, і Ви більше не отримуватимете автоматизованих сповіщень.

 

 

iphone siri1

Зауважте, що багато автоматизованих SMS-сервісів мають спільні номери, з яких вони надсилають вам повідомлення. Надсилаючи повідомлення типу “STOP” або “UNSUBSCRIBE”, Ви вилучите вас зі списку, який востаннє надсилав Вам повідомлення з номера. Щоб вилучити себе зі всіх списків, що мають цей номер шорткоду, надішліть натомість це повідомлення:

  • STOP ALL (“Зупинити все”)

А як щодо спам-текстів?

Наведена порада працює для легальних автоматизованих списків текстових повідомлень, які пропонують спосіб відмови. Так само, як із електронною поштою зі спамом, деякі люди надсилають текстові повідомлення зі спамом і не зупиняються, навіть якщо Ви попросите.

Якщо хтось все одно продовжує писати Вам текстові повідомлення і не дає можливості скасувати підписку, Ви завжди можете заблокувати текстові повідомлення з певного номера на iPhone або Android.

Якщо Ви отримуєте спам у текстових повідомленнях з кількох номерів, Ви можете заблокувати спам-повідомлення на iPhone або Android, встановивши сторонній додаток, який автоматично блокує відомий список номерів текстового спаму. Це як фільтр спаму електронної пошти для Ваших текстових повідомлень.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як вимкнути веб-камеру та мікрофон у Zoom? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити ім’я користувача у Twitter? – ІНСТРУКЦІЯ

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, оператор платіжної системи Mastercard готує до пробних випробувань банківську карту F.CODE Easy, що використовує відбитки пальців для підтвердження прав на транзакцію в платіжних терміналах магазинів.

Також з’явився мобільний додаток доповненої реальності #PrisonersVoice, який привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля та до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

До речі, експерт з інтернет-безпеки, “білий хакер” із Нідерландів Віктор Геверс, відомий тим, що зміг зайти на екаунт президента США Дональда Трампа в 2016 році, повторив свій “успіх” в 2020 році.

Окрім цього, кіберзлочинне угруповання викрало понад 3 Тб приватних відео та розмістило їх на сайтах для дорослих. Серед викладених матеріалів були як відверто інтимні, так і цілком буденні. Зловмисники отримали доступ до понад 50 тисяч особистих IP-камер, що дозволило зібрати колекцію відеоматеріалів.

А 30-річний житель Івано-Франківщини створив веб-сайти, де на платній основі надавав доступ до перегляду фільмів. Засновник онлайн-кінотеатрів не мав дозволів від правовласників на розповсюдження їхніх творів та порушив авторські права двох іноземних кінокомпаній.

Поділитися
Exit mobile version