Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

7 хв. читання

На Apple Watch Series 6 та новіших версіях Ви можете вимірювати рівень кисню у крові прямо із зап’ястя. Як це зробити, читайте у статті.

Як працює моніторинг кисню в крові на Apple Watch?

Apple заявляє, що функція моніторингу кисню в крові не призначена для медичного використання. Вона, радше, булав розроблена для “загальних потреб у фітнесі та оздоровчому процесі”. На відміну від функції EKG, монітор крові на кисень не пройшов суворе тестування та сертифікацію FDA, пише How-To Geek.

Є причина, чому Apple робить це попередження. Додаток Blood Oxygen на Apple Watch не є повністю надійним. У порівнянні з простим пальчиковим монітором він не забезпечує найточніших результатів.

Неточність пов’язана з тим, що Apple Watch вимірює рівень кисню в крові через зап’ястя. На задній панелі годинника є чотири світлодіоди та фотодіоди. Він спрацьовує зеленими, червоними та інфрачервоними світлодіодами на кровоносні судини на зап’ясті. Потім фотодіоди вимірюють кількість світла, що відбивається назад.

Apple створила спеціальний алгоритм алгоритму, який збирає всі ці дані, щоб з’ясувати, скільки кисню присутній у Вашій крові на основі кольору.

Apple Watch може вимірювати від 70 до 100% рівня кисню в крові. Як правило, 95-100% вважається нормою. Якщо показники постійно низькі (нижче 90%), це може бути ознакою основного захворювання. Тільки лікар може точно сказати, якщо щось не так.

Як увімкнути моніторинг кисню в крові на Apple Watch?

Додаток Blood Oxygen працює на Apple Watch Series 6 та новіших версіях, на яких запущено watchOS 7. Щоб увімкнути цю функцію, Вам потрібно буде використовувати iPhone 6s або новішої версії з iOS 14 або новішої версії. Ця функція не працює на годинниках Apple за допомогою програми Family Setup або для тих, хто не досягнув 18 років.

Ця функція повинна бути ввімкнена вручну під час налаштування Apple Watch. Якщо Ви не отримали запит, можете ввімкнути його з програми Watch.

1. Відкрийте програму Watch на Вашому iPhone. На вкладці “Мій годинник” виберіть “Кисень крові”.

2. Тут увімкніть параметр “Вимірювання кисню в крові”.

3. Ця функція автоматично вмикає вимірювання кисню в режимі сну ( Sleep mode). Ви також можете ввімкнути його активному режимі ( “In Theater (or Cinema) Mode”) у розділі “Дозволити фонові вимірювання” (“Allow Background Measurements”).

Як виміряти рівень кисню в крові?

Після того, як Ви увімкнули цю функцію, отримувати показники кисню в крові з Apple Watch стає досить просто.

1. Натисніть Digital Crown праворуч на Apple Watch, щоб відкрити екран галактики програми. Тут виберіть додаток Blood Oxygen.

2. Натисніть “Пуск”, щоб розпочати вимірювання. Процес займає 15 секунд. Протягом цього часу покладіть зап’ястя на стіл або іншу рівну поверхню.

3. Через 15 секунд Ви побачите рівень кисню в крові. Натисніть “Готово”, щоб зберегти прочитане. Показання також автоматично зберігаються у програмі Health на вашому iPhone.

Як отримати точні показники кисню в крові на Apple Watch?

Показання кисню в крові Apple Watch можуть бути нестійкими та непослідовними. Однак наступні поради можуть допомогти Вам отримати більш точні та послідовні показники:

  • Ваш Apple Watch повинен мати щільну посадку; не надто вільно або занадто тісно.
  • Переконайтеся, що Apple Watch лежить рівно на зап’ясті, але не на кістці.
  • Вимірюючи рівень кисню в крові, тримайте зап’ястя рівно і поверніть до обличчя.
  • Покладіть зап’ястя на стіл або рівну поверхню протягом 15 секунд.
  • Тримайте пальці відкритими, не рухаючи і не постукуючи ними.
  • Залишайтеся якомога нерухомішими протягом цих 15 секунд. Не використовуйте цю функцію, коли Ви пересуваєтесь або перебуваєте в машині.
  • Не натискайте Apple Watch і не взаємодійте з ним під час вимірювання.

Apple також каже, що на моніторинг кисню в крові можуть впливати інші речі. Наприклад, функція не спрацює, якщо у вас є темні татуювання на зап’ясті, на ділянках з перфузією шкіри, коли Ви пересуваєтесь, в холодну погоду або якщо пульс у спокої перевищує 150 ударів на хвилину.

Як переглянути дані кисню крові на iPhone?

Після того, як увімкнено функцію моніторингу кисню в крові, вона буде реєструвати дані у фоновому режимі. Цей фоновий моніторинг відрізняє Apple Watch від звичайного монітора кисню в крові.

1. Щоб переглянути всі дані про кисень у крові, відкрийте програму ““Здоров’я” на своєму iPhone. Натисніть “Підсумок”, а потім виберіть “Показати всі дані про стан здоров’я”.

2. Натисніть “Кисень крові”.

3. Ви побачите діаграму з усіма доступними даними. Ви можете переключатися між денним, тижневим, щомісячним або річним переглядом у верхній частині.

4. Щоб переглянути всі дані, проведіть пальцем вниз, а потім натисніть “Показати всі дані”.

5. Тут Ви побачите зворотно-хронологічний список показань, натисніть один, щоб побачити більше деталей. Якщо Ви хочете контролювати свій кисень в крові регулярно з програми “Здоров’я” Ви можете додати його в розділ “Вибране”.

Радимо звернути увагу на поради, про які пише Cybercalm, а саме:

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як за допомогою командного рядка швидко відкрити програми?

Як виявити підозрілий електронний лист і не шукати на гачку до спамерів? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке ризиковане ПЗ, як його уникнути, виявити та видалити. Поради

Що робити, якщо Ви купуєте під фішинг-атаку? Поради

Як надсилати список з іншої адресою відправника в Outlook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно зберігати файли на Google Диску? Поради

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнатися в статтях,  як достатньо за допомогою зловмисного програмного забезпечення?

До речі,  ціноутворення Інтернету в 15 країнах  здійснюється завдяки американським технологіям.

Цікаво знати, що створюється створення знімка екрана на телефоні або планшеті Android через вашу модель. Однак, за допомогою зручної програми  Ви можете зробити знімок екрана, просто торкнувшись задньої панелі пристрою .

Також стало відомо, що вірус Covid-19 може  залишатись небезпечним на таких поверхнях, як екрани смартфонів  набагато довше, ніж раніше.

Оновлення watchOS 7 для Apple Watch представило нову функцію для всіх, хто турбує гігієну рук під час пандемії COVID, – відстеження миття рук. Як її знайти, читайте у статтях.

Поділитися
Exit mobile version