Кіберзлочинці виклали вихідний код ігор від Ubisoft і Crytek

4 хв. читання
Hackers and Elections

Оператори здирницького ПЗ Egregor виклали у відкритий доступ дані, за їхніми словами, викрадені з внутрішніх комп’ютерних мереж двох найбільших виробників ігор – Ubisoft і Crytek. Дані були опубліковані на порталі кіберзлочинного угруповання в даркнеті у четвер, 15 жовтня.

Яким чином Egregor вдалося викрасти дані, невідомо. Як правило, кіберзлочинні угруповання на зразок цього зламують мережі компаній, викрадають інформацію, шифрують файли і вимагають викуп за їх відновлення. Однак у багатьох випадках організації виявляють присутність зловмисників в своїх мережах і вживають відповідних заходів. В такому випадку кіберзлочинці не встигають зашифрувати файли, але все одно вимагають від жертви викуп за нерозголошення викраденої конфіденційної інформації. Якщо жертва не згодна платити, вимагачі публікують частину даних на так званих “сайтах витоків”.

У четвер на порталі Egregor були опубліковані дані відразу двох компаній – Ubisoft (20 МБ) і Crytek (300 МБ), і угруповання пообіцяло в найближчі дні викласти більше файлів.

У випадку з Ubisoft кіберзлочинці опублікували файли, які свідчать про наявність у них вихідного коду гри Watch Dogs. За їхніми словами, їм вдалося викрасти вихідний код гри Watch Dogs: Legion, реліз якої повинен відбутися в цьому місяці.

Протягом року ІБ-фахівці намагалися зв’язатися з Ubisoft і повідомити, що кілька її співробітників стали жертвами фішингу, але безуспішно. Не виключено, що саме за допомогою фішингу зловмисникам вдалося проникнути в корпоративну мережу компанії.

Витік Crytek містить документи, судячи з усього, викрадені у відділу розробки ігор. У них містяться ресурси і відомості про процес розробки ігор Arena of Fate і Warface, а також старої ігрової соцмережі Gface.

Ні Ubisoft, ні Crytek поки ніяк не коментують витік.

Як повідомили оператори Egregor виданню ZDNet в електронному листі, у Ubisoft вони тільки викрали дані, але не шифрували файли, однак “Crytek була повністю зашифрована”.

Радимо звернути увагу на поради, про які пише Cybercalm, а саме:

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як за допомогою командного рядка швидко відкрити програми?

Як виявити підозрілий електронний лист і не шукати на гачку до спамерів? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке ризиковане ПЗ, як його уникнути, виявити та видалити. Поради

Що робити, якщо Ви купуєте під фішинг-атаку? Поради

Як надсилати список з іншої адресою відправника в Outlook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно зберігати файли на Google Диску? Поради

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнатися в статтях,  як достатньо за допомогою зловмисного програмного забезпечення?

До речі,  ціноутворення Інтернету в 15 країнах  здійснюється завдяки американським технологіям.

Цікаво знати, що створюється створення знімка екрана на телефоні або планшеті Android через вашу модель. Однак, за допомогою зручної програми  Ви можете зробити знімок екрана, просто торкнувшись задньої панелі пристрою .

Також стало відомо, що вірус Covid-19 може  залишатись небезпечним на таких поверхнях, як екрани смартфонів  набагато довше, ніж раніше.

Оновлення watchOS 7 для Apple Watch представило нову функцію для всіх, хто турбує гігієну рук під час пандемії COVID, – відстеження миття рук. Як її знайти, читайте у статтях.

Поділитися
Exit mobile version