Intel шифруватиме пам’ять у своїх нових процесорах Ice Lake

3 хв. читання
computer smartphone1

Третє покоління процесорів від Intel під кодовим ім’ям Ice Lake отримає покращений захист від атак на прошивку пристроїв.

Мова йде про шифрування пам’яті. Нові CPU надійдуть у продаж згідно з планами корпорації – до кінця цього року, пише Threat Post.

У всій лінійці впровадять нову функцію – Intel Total Memory Encryption (Intel TME). За словами Intel, нововведення забезпечить шифрування всієї пам’яті, доступної з самого процесора.

Завдяки Intel TME будуть захищені облікові дані користувача, а також ключі шифрування, IP-адреса та інша особиста інформація.

“Ми розробили цю функцію, щоб краще захистити пам’ять від атак на апаратному рівні. Наприклад, від установки заліза, спеціально створеного для зловмисних дій”, – повідомляє техногігант.

Уже зараз відомо, що Intel TME використовує стандарт шифрування AES XTS. Як зазначили самі розробники, ключі створюються за допомогою генератора випадкових чисел, при цьому у програмної складової не буде доступу до нього.

За допомогою нової функції Intel захистить пам’ять і дозволить існуючому софту працювати без змін.

Радимо звернути увагу на поради, про які пише Cybercalm, а саме:

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як за допомогою командного рядка швидко відкрити програми?

Як виявити підозрілий електронний лист і не шукати на гачку до спамерів? – ІНСТРУКЦІЯ

Що таке ризиковане ПЗ, як його уникнути, виявити та видалити. Поради

Що робити, якщо Ви купуєте під фішинг-атаку? Поради

Як надсилати список з іншої адресою відправника в Outlook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як безпечно зберігати файли на Google Диску? Поради

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнатися в статтях,  як достатньо за допомогою зловмисного програмного забезпечення?

До речі,  ціноутворення Інтернету в 15 країнах  здійснюється завдяки американським технологіям.

Цікаво знати, що створюється створення знімка екрана на телефоні або планшеті Android через вашу модель. Однак, за допомогою зручної програми  Ви можете зробити знімок екрана, просто торкнувшись задньої панелі пристрою .

Також стало відомо, що вірус Covid-19 може  залишатись небезпечним на таких поверхнях, як екрани смартфонів  набагато довше, ніж раніше.

Оновлення watchOS 7 для Apple Watch представило нову функцію для всіх, хто турбує гігієну рук під час пандемії COVID, – відстеження миття рук. Як її знайти, читайте у статтях.

Поділитися
Exit mobile version