Зловмисне програмне забезпечення для Windows і Mac

4 хв. читання
pc working
technology, home and lifestyle concept - close up of man working with laptop computer and sitting on sofa at home

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся в статті, що таке зловмисне програмне забезпечення для Windows і Mac.

Раніше Cybercalm писав:

В продовження теми огляду усього можливого зловмисного ПЗ розповідаємо “зловмисне програмне забезпечення для Windows і Mac”.

Зловмисне програмне забезпечення для Windows і Mac

Був час, коли багато наївних вважали, що жертвами зловмисного програмного забезпечення можуть стати лише системи Microsoft Windows. Зрештою, зловмисне програмне забезпечення та віруси були зосереджені на цих, найпоширеніших комп’ютерних системах.

Протягом багатьох років існував міф про те, що Mac повністю захищений від шкідливої ​​інфекції. Протягом 90-х років існували деякі форми зловмисних програм, які заражали Mac, незважаючи на те, що вони розроблені в основному для систем Windows. Concept і Laroux збиралися заразити Mac, використовуючи офісні програми Microsoft.

Однак із середини 2000-х зловмисники почали створювати форми зловмисного програмного забезпечення, спеціально розроблені для націлені на продукти Apple, і тепер вони  є регулярною мішенню для кіберзлочинності.

Зараз нормально, щоб дослідники з кібербезпеки розкривали трояни, комерційне завантаження програмного забезпечення та атаки спрямовані на системи Mac.

У наступній статті розглянемо, що таке мобільне зловмисне програмне забезпечення?

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Шахрайство, оманливий дизайн, або як торгові сайти змушують Вас витрачати більше?

Найпоширеніші схеми кіберзлочинців та способи захисту від них. Поради

Як користуватися спеціальними піктограмами програм на Вашому iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перемістити програми з бібліотеки додатків на головний екран на iPhone?– ІНСТРУКЦІЯ

Чим Вам загрожує підключення невідомих USB? Поради із захисту

Як зробити Chrome веб-браузером за замовчуванням на iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся з підбірки статей, як виникло шкідливе програмне забезпечення та які є його види, що таке комп’ютерний вірус, про усі види шкідливого ПЗ тощо.

До речі, дослідники розкрили подробиці про критичну уразливість в додатку Instagram для Android, експлуатація якої дозволяла віддаленим зловмисникам перехопити контроль над цільовим пристроєм шляхом відправки спеціально створеного зображення.

Цікаво знати, що кіберполіція затримала злочинну групу, яка за допомогою скімінгових пристроїв виготовляла дублікати банківських карток. Далі з цих карток знімали готівку. За це зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Також після додавання до свого функціоналу аудіо-твітів для iOS у червні, Twitter зараз експериментує з ідеєю дозволити людям записувати та надсилати голосові повідомлення за допомогою прямих повідомлень.

Важливо знати, що хакерам вдалося обійти захист iOS 14 на пристроях, що базуються на процесорі Apple A9.

Поділитися
Exit mobile version