Що таке мобільне зловмисне програмне забезпечення?

4 хв. читання
smartphone user 2

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся в статті, що таке мобільне зловмисне програмне забезпечення?

Раніше Cybercalm писав:

В продовження теми огляду усього можливого зловмисного ПЗ розповідаємо про “мобільне зловмисне програмне забезпечення”.

Що таке мобільне зловмисне програмне забезпечення?

Зростання смартфонів та планшетів за останнє десятиліття кардинально змінило наші стосунки з Інтернетом та технологіями. Але, як і будь-яка форма нової технології, злочинці незабаром зрозуміли, що вони можуть використовувати смартфони для власного незаконного збагачення – ці мобільні пристрої не лише містять величезну кількість особистої інформації, вони навіть можуть дозволити хакерам стежити за нашим місцезнаходженням.

Якщо існує тип зловмисного програмного забезпечення, яке може заразити комп’ютери – будь то троян, викупне ПЗ, інформаційний розширювач або спливаюче рекламне програмне забезпечення – тоді злочинці працюють над загрозами зловмисного програмного забезпечення, які можуть виконувати ті самі завдання на смартфонах.

Кількість даних, що переносяться на мобільних пристроях, робить їх ще більш цінною ціллю для хакерів.

За допомогою правильного зловмисного програмного забезпечення можливо фізично знаходити цілі або навіть слухати розмови та фотографувати їх за допомогою мікрофона та можливостей камери, вбудованих у телефони.

На жаль, багато людей досі не усвідомлюють, що їхній мобільний телефон – це дуже приваблива ціль для кібератак.

У наступній статті розглянемо, що таке шкідливе програмне забезпечення для Android?

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як вимкнути веб-камеру та мікрофон у Zoom? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити ім’я користувача у Twitter? – ІНСТРУКЦІЯ

Як виявити шахрайство з технічною підтримкою та уникнути його? Поради

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, оператор платіжної системи Mastercard готує до пробних випробувань банківську карту F.CODE Easy, що використовує відбитки пальців для підтвердження прав на транзакцію в платіжних терміналах магазинів.

Також з’явився мобільний додаток доповненої реальності #PrisonersVoice, який привертає увагу міжнародної спільноти до українських бранців Кремля та до системного порушення Російською Федерацією прав людини загалом.

До речі, експерт з інтернет-безпеки, “білий хакер” із Нідерландів Віктор Геверс, відомий тим, що зміг зайти на екаунт президента США Дональда Трампа в 2016 році, повторив свій “успіх” в 2020 році.

Окрім цього, кіберзлочинне угруповання викрало понад 3 Тб приватних відео та розмістило їх на сайтах для дорослих. Серед викладених матеріалів були як відверто інтимні, так і цілком буденні. Зловмисники отримали доступ до понад 50 тисяч особистих IP-камер, що дозволило зібрати колекцію відеоматеріалів.

А 30-річний житель Івано-Франківщини створив веб-сайти, де на платній основі надавав доступ до перегляду фільмів. Засновник онлайн-кінотеатрів не мав дозволів від правовласників на розповсюдження їхніх творів та порушив авторські права двох іноземних кінокомпаній.

Поділитися
Exit mobile version