Mastercard починає випробування карток з біометричною ідентифікацією

4 хв. читання
payment card

Оператор платіжної системи Mastercard готує до пробних випробувань банківську карту F.CODE Easy, що використовує відбитки пальців для підтвердження прав на транзакцію в платіжних терміналах магазинів.

Пілотний проект, який стартує в Азії, покликаний підвищити зручність, надійність і безпеку платежів, а також скоротити кількість точок, до яких власникам карт доводиться торкатися в громадських місцях, пише Fintechnews.

Розробником нової смарт-карти є компанія IDEMIA, відомий виробник систем біометричної ідентифікації.

Проект F.CODE Easy був реалізований відповідно до технічних вимог, які виставили в Mastercard. На відміну від усталеної практики ідентифікатори власника вшиті в чип карти, а не зберігаються в централізованій базі.

Акумулятора для датчика відбитків пальців F.CODE Easy не передбачено, датчик живиться завдяки платіжним терміналам.

Новинка отримала сертифікат відповідності стандартам ISO, зокрема з кібербезпеки. Випуск пілотних біометричних карт буде здійснювати компанія MatchMove, постачальник банківських послуг в Сінгапурі.

Фахівці IDEMIA пообіцяли надати емітенту повний набір послуг, що дозволяє клієнтам записатися добровольцями, не виходячи з дому.

За задумом учасників проекту, першими користувачами F.CODE Easy стануть їх власні співробітники, які спробують провести платіж в терміналі і стануть зірками демо-трансляції для потенційних клієнтів.

“В умовах загального переходу на безконтактні транзакції ця біометрична карта надасть більше вибору споживачеві і допоможе підвищити безпеку, – пояснює Метью Драйвер (Matthew Driver), віце-президент Mastercard з управління продукцією і послугами в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Згідно з результатами опитування, проведеного Mastercard в різних країнах, дві третини споживачів не вважають перехід на цифрові платежі тимчасовим явищем. Близько половини опитаних заявили, що планують і надалі менше користуватися готівкою – навіть після того, як загроза зараження COVID-19 втратить свою актуальність.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Шахрайство, оманливий дизайн, або як торгові сайти змушують Вас витрачати більше?

Найпоширеніші схеми кіберзлочинців та способи захисту від них. Поради

Як користуватися спеціальними піктограмами програм на Вашому iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перемістити програми з бібліотеки додатків на головний екран на iPhone?– ІНСТРУКЦІЯ

Чим Вам загрожує підключення невідомих USB? Поради із захисту

Як зробити Chrome веб-браузером за замовчуванням на iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся з підбірки статей, як виникло шкідливе програмне забезпечення та які є його види, що таке комп’ютерний вірус, про усі види шкідливого ПЗ тощо.

До речі, дослідники розкрили подробиці про критичну уразливість в додатку Instagram для Android, експлуатація якої дозволяла віддаленим зловмисникам перехопити контроль над цільовим пристроєм шляхом відправки спеціально створеного зображення.

Цікаво знати, що кіберполіція затримала злочинну групу, яка за допомогою скімінгових пристроїв виготовляла дублікати банківських карток. Далі з цих карток знімали готівку. За це зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Також після додавання до свого функціоналу аудіо-твітів для iOS у червні, Twitter зараз експериментує з ідеєю дозволити людям записувати та надсилати голосові повідомлення за допомогою прямих повідомлень.

Важливо знати, що хакерам вдалося обійти захист iOS 14 на пристроях, що базуються на процесорі Apple A9.

Поділитися
Exit mobile version