Facebook подала в суд на українців – їх звинувачують у крадіжці даних користувачів

1 хв. читання
Як змінити пароль у Facebook

Двох київських програмістів Андрія Горбачова та Гліба Случевського звинуватили у шахрайстві та порушенні правил соціальної мережі Facebook – на них американська компанія подала до суду. Про це повідомляє Новое время з посиланням на The Daily Beast.

У Facebook стверджують, що українці, використовуючи різноманітні онлайн-тести, заражали браузери користувачів розширеннями, які крадуть особисті дані, зокрема, списки друзів.

Таким чином вони скомпрометували 63 тисячі екаунтів.

І хоча зазначається, що у компанії не змогли встановити їхніх мотивів, там вважають, що українці хотіли домогтися більшої правдоподібності своїх рекламних оголошень, які поширювали через шкідливе розширення, використовуючи імена друзів для їх більшої правдоподібності.

Нагадаємо, дослідник з безпеки Іван Фратрік виявив в браузері Microsoft Edge прихований файл, що дозволяє Facebook обходити вбудовані політики безпеки і без дозволу користувачів запускати Flash-контент.

Також, популярні Android-додатки відправляють персональні дані користувачів безпосередньо Facebook відразу ж після авторизації.

Окрім цього, нещодавно експерти помітили нову фішингову кампанію з використанням сторінки входу соціальної мережі Facebook, яка може ввести в оману навіть найбільш пильних користувачів.

Поділитися
Exit mobile version