Facebook пообіцяв не використовувати медичні дані в рекламі

5 хв. читання
Facebook 35

Facebook оголосив про запуск у США нового інструменту Preventive Health, призначеного для того, щоб управляти вкладками нагадувань про обстеження, графіки лікування та пропонувати локальні заклади охорони здоров’я. Про це пише ZDNet.

За словами Фреді Абноусі, доктора медицини, керівника досліджень з охорони здоров’я у Facebook, “Preventive Health можна використовувати для пошуку доступних місць для діагностики, встановлення нагадувань для планування обстежень, відміток про те, коли можна отримати результати”.

“Профілактичні заходи дають можливість виявити хворобу на ранніх стадіях, коли вона найлегше піддається лікуванню, а в деяких випадках запобігають її розвитку”, – сказав Абноусі. “Однак такі фактори, як обізнаність, доступ та вартість створюють перешкоди для діагностики для багатьох людей”.

Спочатку програма буде зосереджена на захворюваннях серця, раку та грипі. Ресурси для користувачів, вбудовані в цей інструмент, надаються Американським товариством раку, Американським коледжем кардіології, Американською асоціацією серця та Центрами контролю та профілактики захворювань.

Користувачі можуть шукати, які саме обстеження рекомендується проводити – залежно від віку та статі – а також отримувати нагадування та вказівки, де можна зробити щеплення проти грипу.

Якщо Ви готові повідомити соціальній мережі про те, які тести Ви пройшли та які заплановані, Ви можете використовувати інструмент як календар для планування процедур. Особи, які не мають медичного страхування у США, також можуть користуватися цим сервісом  Facebook, щоб знайти федерально кваліфіковані медичні центри (FQHC).

Ті, хто зацікавлений у здачі крові, теж можуть зареєструватися, щоб отримати попередження, коли банки крові потребують свіжих запасів.

Facebook має намір постійно вдосконалювати інструмент, щоб врешті-решт включити до цієї програми інші країни.

Компанія має проблемну   репутацію, коли йдеться про конфіденційність та безпеку користувачів, через різні інциденти та скандали із безпекою, і тому Facebook прагне підкреслити, що медичними даними, зважаючи на їхню надзвичайну чутливість, не будуть зловживати у рекламних цілях.

“Програма Preventive Health дозволяє встановити нагадування про майбутні обстеження та позначити їх як виконані, але це не надає ані нам, ані медичним організаціям, з якими ми працюємо, доступ до Ваших фактичних результатів діагностики”, – говорить Абноусі. “Особиста інформація про Вашу діяльність у галузі Preventive Health не може бути надана третім особам, таким як медичні організації чи страхові компанії, тому її не можна використовувати для таких цілей, як отримання страхування”.

У корпоративному  блозі Ерін Еган,  головний директор з питань конфіденційності публічної політики у Facebook, додала, що діяльність у рамках Preventive Health не буде оприлюднена і нею не можна поділитися з іншими користувачами.

Що стосується доступу команди розробників Facebook до даних  по цій програмі , Еган каже, що ці дані будуть доступні лише вибраній групі людей, “які працюють над продуктом або підтримують наші системи” і збиратимуть загальні дані про активність, такі як натискання певних кнопок, щоб “зрозуміти, як інструмент використовується, з метою його вдосконалення”.

Користувачі Facebook можуть вибрати, використовувати чи не використовувати новий інструмент. Якщо Служби локації увімкнено через Ваш мобільний пристрій, платформа може показувати Вам FQHC (медичні заклади, що включені до програми) на основі даних GPS або буде це робити у місті, яке Ви вказали.

“Ми не показуємо рекламу на основі інформації, яку Ви надаєте в програмі Preventive Health”, – додала менеджерка. ” Але на основі інших дій, які Ви здійснюєте у Facebook,  Вам можуть показати рекламу, яку Ви  можете побачити.  Наприклад, якщо Вам подобається Facebook-сторінка  якоїсь організації охорони здоров’я або Ви відвідували веб-сайт, пов’язаний з Preventive Health… “.

До речі, нове шкідливе ПЗ під назвою Racoon (Єнот), створене для викрадення інформації, швидко завойовує популярність серед кіберзлочинців. За словами команди дослідників з Cybereason Nocturnus, всього за кілька місяців Єнот заразив сотні тисяч пристроїв по всьому світу, викрадаючи дані кредитних карт жертв, облікові дані електронної пошти тощо.

Також Apple вирішила змусити користувачів застарілих версій iOS встановити останні оновлення, навіть якщо вони самі цього не хочуть.

Зверніть увагу, підтримка Windows 10 (версія 1803) закінчиться менше ніж через місяць, і, згідно з деякими повідомленнями, Microsoft знову звернулася до не зовсім чесної тактики, для того щоб змусити користувачів оновитися до найсвіжішої версії ОС.

Коли Ви підключаєтеся до мережі Wi-Fi, рівень сигналу буде визначати якість з’єднання і навіть швидкість Вашого інтернет-з’єднання. Якщо рівень сигналу Wi-Fi слабкий, то з’єднання може перериватися і залишатися недоступним, так само і швидкість Інтернету може бути нижчою від заявленої провайдером. Як визначити у Windows 10 рівень сигналу Wi-Fi в процентному співвідношенні, дізнайтесь зі статті.

Поділитися
Exit mobile version