Facebook працює над окулярами, які дозволяють здійснювати дзвінки

4 хв. читання
iphone fb

Протягом останніх років Facebook працювала над розробкою окулярів доповненої реальності у своїх лабораторіях Facebook Reality в Редмонді, штат Вашингтон. Однак труднощі, які виникли під час розвитку проекту, змусили компанію шукати допомоги від фірм-виробників.

Тепер Facebook сподівається, що партнерство з материнською компанією Ray-Ban Luxottica допоможе завершити цей проект та презентувати готовий продукт для споживачів у період з 2023 по 2025 рік, повідомляє CNBC.

Окуляри мають внутрішню кодову назву Orion, і вони призначені для заміни смартфонів. Окуляри дозволять користувачам здійснювати дзвінки, показувати інформацію користувачам на невеликому дисплеї та  влаштовувати прямі трансляції для друзів та підписників із соціальних мереж.

Facebook також розробляє голосовий помічник зі штучним інтелектом, який би слугував для передачі інформації від користувача до окулярів. Крім того, компанія експериментувала з “розумним перснем”, який дозволяв користувачам вводити інформацію через датчик руху. Цей пристрій має кодову назву Agios.

У компанії є сотні співробітників у штаб-квартирі в Редмонді, які працюють над технологією для окулярів доповненої реальності, але поки що Facebook намагалася зменшити розмір пристрою до параметрів, які можуть стати для  споживачів привабливими. Про це CNBC розповіла людина, яка працювала над пристроєм.

Зважаючи на тривалий час роботи, немає гарантії, що окуляри будуть готові вчасно або будь-коли дійдуть до серійного випуску. Але ще одна одна особа, знайома з проектом, сказала, що засновник компанії Марк Цукерберг має великий інтерес до окулярів і попросив керівника підрозілу апаратного забезпечення Ендрю Босворта визначити цю розробку як пріоритетну.

Facebook – далеко не єдина компанія, яка сподівається, що розумні окуляри, які накладають комп’ютерні зображення на реальний світ, будуть наступною великою справою в обчисленнях. Microsoft вже виготовляє гарнітуру HoloLens 2, материнська компанія Snapchat Snap продає свої окуляри Spectacles, а стартап зі штату Флорида Magic Leap продає свої окуляри Magic Leap One AR, хоча жоден з цих пристроїв не став хітом. Apple також повідомляє, що працює над подібним продуктом, який може потрапити на ринок вже наступного році.

Luxottica – головна компанія  для брендів Ray-Ban, Oakley та інших марок сонцезахисних окулярів. Раніше компанія експериментувала з подібними технологіями, в 2014 році співпрацюючи з Google для розробки та розповсюдження пристрою Google Glass.

Також у середу, 18 вересня, Google відмовилася від двох розширень для Chrome, призначених для блокування реклами.

Стало відомо, що зловмисники можуть використовувати справжні файли Microsoft Teams для виконання шкідливого ​​навантаження за допомогою підробленої папки встановлення.

У “пісочниць” від VMware, Comodo та Microsoft, схоже, з’явилася альтернатива від Sophos – Sandboxie. Тепер вона безкоштовна – виробник виклав код у загальний доступ.

Нещодавно дослідники з кібербезпеки виявили існування нової та раніше не виявленої критичної вразливості на SIM-картах, яка могла б давати можливість віддаленим зловмисникам компрометувати цільові мобільні телефони та шпигувати за жертвами, лише надсилаючи SMS.

Зверніть увагу, кількість шкідливих програм і виявлених вразливостей на платформі iOS значно зросла. Про це свідчать дані звіту компанії ESET щодо актуальні загрози для власників мобільних пристроїв Apple.

Функція в WhatsApp “Видалити для всіх” не видаляє мультимедійні файли, відправлені користувачам iPhone (з встановленими налаштуваннями за замовчуванням), залишаючи їх збереженими на iOS-пристрої одержувача, навіть якщо в месенджері відображається повідомлення “Це повідомлення було видалено”.

Apple відмикала функцію аудіо-чату Walkie Talkie у своїх розумних годинниках, щоб виправити уразливість, яка дозволяла б комусь прослуховувати думку користувачів без їх згоди. Декількома днями раніше дослідник з безпеки виявив аналогічний недолік в додатку для відеоконференцій Zoom, яке можна використовувати, щоб обдурити користувачів Mac при відкритті відеодзвінка, навіть якщо вони раніше видалили Zoom.

Поділитися
Exit mobile version