“Видалити для всіх” у WhatsApp не працює для iPhone

3 хв. читання

Функція в WhatsApp “Видалити для всіх” не видаляє мультимедійні файли, відправлені користувачам iPhone (з встановленими налаштуваннями за замовчуванням), залишаючи їх збереженими на iOS-пристрої одержувача, навіть якщо в месенджері відображається повідомлення “Це повідомлення було видалено”.

Про проблему повідомив дослідник Shitesh Sachan.

WhatsApp, як і його конкуруючий месенджер Telegram, пропонує функцію “Видалити для всіх”, яка на сьогоднішній день рятує мільйони людей від незручних ситуацій при відправленні повідомлень/фотографій/відео. Вона призначена для видалення помилково відправлених невідповідних повідомлень або файлів з телефону одержувача або всіх членів групового чату. У разі WhatsApp ця функція доступна тільки протягом 1 години, 8 хвилин і 16 секунд після відправлення повідомлення.

Проблема пов’язана з тим, що WhatsApp за замовчуванням автоматично зберігає всі отримані мультимедійні файли в Camera Roll iPhone-пристрої або в Media Gallery Android-пристрої.

Подібний недолік був розкритий в функції “Видалити для всіх” і в месенджері Telegram, який компанія виправила. Але цю проблему в WhatsApp компанія відмовилася вирішувати.

“Функціональні можливості “Видалити для всіх” призначені для видалення повідомлення, і немає ніякої гарантії, що мультимедійні файли або повідомлення будуть видалені назавжди, оскільки реалізація зосереджена на присутності повідомлення в WhatsApp”, – пояснив представник компанії WhatsApp.

iphone siri11

До речі, Google представила можливість автоматичного створення резервних копій на Android, якою зможуть скористатися передплатники хмарного сервісу Google One.

Нагадаємо, Apple часто називала свою мобільну операційну систему однією з найбільш захищених і безпечних, але хакерам вже вдалося знайти серйозну уразливість в одній з останніх бета-версій iOS 13.

Також багато людей вважають, ніби програмні продукти Apple безпечніші, ніж інші, однак, як показують дані телеметрії за перше півріччя 2019 року, “яблучна” екосистема все більше цікавить кіберзлочинців.

Стало відомо, що зловмисники можуть використовувати справжні файли Microsoft Teams для виконання шкідливого ​​навантаження за допомогою підробленої папки встановлення.

У “пісочниць” від VMware, Comodo та Microsoft, схоже, з’явилася альтернатива від Sophos – Sandboxie. Тепер вона безкоштовна – виробник виклав код у загальний доступ.

Нещодавно дослідники з кібербезпеки виявили існування нової та раніше не виявленої критичної вразливості на SIM-картах, яка могла б давати можливість віддаленим зловмисникам компрометувати цільові мобільні телефони та шпигувати за жертвами, лише надсилаючи SMS.

Зверніть увагу, кількість шкідливих програм і виявлених вразливостей на платформі iOS значно зросла. Про це свідчать дані звіту компанії ESET щодо актуальні загрози для власників мобільних пристроїв Apple..

Нові iPhone у майбутньому матимуть не лише новий дизайн, але й підекранний сканер відбитків пальців. Однак, як стало відомо, Apple працює над абсолютно новим способом біометричної ідентифікації для своїх пристроїв.

Після того, як на Вашому смартфоні оселиться вірус, він починає “поводитись дивно”. Є ряд непрямих ознак, які свідчать про те, що Ваш девайс містить небажане програмне забезпечення. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як без спеціальних програм знайти та видалити його.

Поділитися
Exit mobile version