iPhone на iOS 13 можна зламати через голосові функції смартфона

3 хв. читання

Apple часто називала свою мобільну операційну систему однією з найбільш захищених і безпечних, але хакерам вже вдалося знайти серйозну уразливість в одній з останніх бета-версій iOS 13.

Як виявилося, за бажання можна легко обійти FaceID, TouchID і пароль блокування навіть без спеціальних пристроїв і програмних хитрувань. Про це повідомляє AppleInsider.

Джерелом знайденої прогалини в безпеці системи стали голосові функції самого смартфона. Використовуючи Siri і VoiceOver, можна всього за кілька секунд отримати доступ до списку контактів власника iPhone.

iphone id 2Для активації бага необхідно зателефонувати на смартфон за допомогою FaceTime, а потім відповісти на дзвінок повідомленням, включивши VoiceOver за допомогою Siri.

Після відключення VoiceOver хакер отримує доступ до останніх набраних контактів, звідки без проблем відкривається доступ до телефонної книги.

Аналогічна “діра”, пов’язана з галереєю зображень, раніше була виявлений в iOS 12. Фахівці у сфері IT-безпеки настійно рекомендують власникам iPhone відключити доступ до голосового асистента Siri із заблокованого екрану до виходу відповідних патчів iOS.

До речі, після того, як на Вашому смартфоні оселиться вірус, він починає “поводитись дивно”. Є ряд непрямих ознак, які свідчать про те, що Ваш девайс містить небажане програмне забезпечення. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як без спеціальних програм знайти та видалити його.

Також дослідники з компанії Cofense виявили нову фішингову кампанію, в рамках якої зловмисники використовують поля для введення CAPTCHA. Таким чином вони приховують підроблені сторінки авторизації в сервісі Microsoft від шлюзів безпеки електронної пошти.

Окрім цього, Mozilla офіційно запустила нову VPN-службу, орієнтовану на конфіденційність, під назвою Firefox Private Network. Це розширення для браузера, яке шифрує вашу онлайн-діяльність та обмежує інформацію, яку веб-сайти та рекламодавці знають про Вас.

А після того, як Mozilla прийняла рішення додати підтримку протоколу DNS-over-HTTPS (DoH) для користувачів браузера Firefox в США, компанія Google також оголосила про намір протестувати DoH у Chrome 78. Випуск нової версії браузера відбудеться протягом наступних двох тижнів.

Як відомо, ключова проблема Google Chrome – це низька швидкість роботи. Вона, як не дивно, обумовлена великою кількістю функцій браузера, пише AndroidInsider. Як виправити цю ситуацію, читайте у статті.

Apple представила відразу три нові моделі iPhone, які отримали назву iPhone 11.Їх дизайн виявився в точності передбачений під час численних витоків протягом останніх місяців. Великий виріз (горезвісна моноброва) на екрані нікуди не подівся. Детальніше про новинку читайте в огляді.

Поділитися
Exit mobile version