Як вручну видалити вірус з Android-пристрою? – ІНСТРУКЦІЯ

3 хв. читання

Після того, як на Вашому смартфоні оселиться вірус, він починає “поводитись дивно”. Є ряд непрямих ознак, які свідчать про те, що Ваш девайс містить небажане програмне забезпечення. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як без спеціальних програм знайти та видалити його.

Важливо розуміти, що якщо у Вас є вірус, то зовсім не обов’язково видаляти його за допомогою антивірусного програмного забезпечення. Впоратися можна самотужки. Для цього:

1. По-перше, оскільки віруси часто використовують інтернет-трафік для своїх махінацій, за перших ознаках появи “шкідника” заблокуйте доступ до Інтернету.

2. Очищення системи варто почати з кешу браузера, бо зазвичай віруси звертаються саме туди. Відкрийте Google Chrome, перейдіть у “Налаштування” – “Конфіденційність” та оберіть пункт “Очистити історію”.

History

3. Завантаживши систему у безпечному режимі, відкрийте налаштування Вашого смартфону і виберіть меню “Додатки та повідомлення”, потім перейдіть до встановлених програм і знайдіть там підозрілі програми, які Ви не встановлювали.

4. Натисніть на додаток, щоб відкрити спеціальну сторінку відомостей, де буде додаткова інформація і кнопка “Видалити”.

5. Після видалення вірусів перезавантажте смартфон у звичний режим.

Важливо! Для того, щоб уникнути зараження в майбутньому, встановіть антивірус. Також регулярно оновлюйте Android, оскільки у невеликих оновлень часто є поліпшення у системі безпеки. Не встановлюйте додатки поза межами магазину Google Play, і якщо програма просить занадто багато дозволів (наприклад, додаток “Ліхтарик” вимагає доступ до Вашої галереї фотографій), то сміливо видаляйте такі програми.

До речі, дослідник із безпеки компанії Exodus Intelligence виявив в одному з компонентів Chrome критичну уразливість, яка дозволяє зловмисникам виконати шкідливий код безпосередньо в браузері жертви.

Нагадаємо, гнучкий смартфон Huawei може з’явитися на полицях крамниць вже наступного місяця. Про це йдеться у заяві глави споживчого бізнесу китайської технологічної компанії Річарда Ю (Richard Yu).

Стало відомо, що зловмисники можуть використовувати справжні файли Microsoft Teams для виконання шкідливого ​​навантаження за допомогою підробленої папки встановлення.

Facebook виправила дві небезпечні уразливості в серверному додатку HHVM. Їх експлуатація дозволяє зловмисникам віддалено отримувати конфіденційну інформацію або викликати відмову в обслуговуванні системи шляхом завантаження шкідливого файлу в форматі JPEG.

Режим “Інкогніто” у браузерах надає належний рівень конфіденційності без додаткових зусиль. Він потрібен не лише для того, щоб браузер “не запам’ятовував” сайти, які Ви відвідали. Крім історії відвідувань, браузер не зберігає введені паролі і логіни, не зберігає файли cookies і не вивантажує дані сайтів в кеш. Всі ці три пункти містять конфіденційну інформацію про Вас і Ваші екаунти. А це завжди ласий шматочок для зловмисників. Як увімкнути конфіденційний режим у Chrome, Firefox, Opera, Internet Explorer, Microsoft Edge і Safari на різних платформах, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version