Apple хоче розпізнавати користувачів за сіткою вен на руці

3 хв. читання

Нові iPhone у майбутньому матимуть не лише новий дизайн, але й підекранний сканер відбитків пальців. Однак, як стало відомо, Apple працює над абсолютно новим способом біометричної ідентифікацією для своїх пристроїв.

Про це свідчить один з останніх патентів компанії, пише AppleInsider.

У патенті Apple міститься опис способу ідентифікації особистості користувача за його долонею. Технологія працює за схожим принципом з Touch ID в смартфонах і планшетах компанії, тільки замість малюнка пальця сканується унікальна структура кровоносних судин на долоні.

apple patent 1Відповідно до опису технології, екран мобільного пристрою повинен складатися з декількох шарів і фотодіода. Останній випромінює інфрачервоне світло, за допомогою якого визначається сітка вен долоні. Для підвищення точності сканування також відбувається з використанням світла видимого спектру.

У патенті йдеться і про можливість застосування системи Face ID, що дозволило б додатково підвищити надійність і точність розпізнавання.

Новий метод біометричної ідентифікації можна також використовувати для моніторингу здоров’я користувача. Наприклад, сканування вен дозволяє виявити набряки, тромби або інші проблеми зі здоров’ям. Цікаво, що сканування може проходити навіть під час використання пристрою і виконання на ньому різних завдань.

Як завжди, поява подібного патенту не гарантує, що Apple впровадить цю технологію у своїх продуктах найближчим часом.

До речі, після того, як на Вашому смартфоні оселиться вірус, він починає “поводитись дивно”. Є ряд непрямих ознак, які свідчать про те, що Ваш девайс містить небажане програмне забезпечення. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як без спеціальних програм знайти та видалити його.

Також дослідники з компанії Cofense виявили нову фішингову кампанію, в рамках якої зловмисники використовують поля для введення CAPTCHA. Таким чином вони приховують підроблені сторінки авторизації в сервісі Microsoft від шлюзів безпеки електронної пошти.

Окрім цього, Mozilla офіційно запустила нову VPN-службу, орієнтовану на конфіденційність, під назвою Firefox Private Network. Це розширення для браузера, яке шифрує вашу онлайн-діяльність та обмежує інформацію, яку веб-сайти та рекламодавці знають про Вас.

А після того, як Mozilla прийняла рішення додати підтримку протоколу DNS-over-HTTPS (DoH) для користувачів браузера Firefox в США, компанія Google також оголосила про намір протестувати DoH у Chrome 78. Випуск нової версії браузера відбудеться протягом наступних двох тижнів.

Як відомо, ключова проблема Google Chrome – це низька швидкість роботи. Вона, як не дивно, обумовлена великою кількістю функцій браузера, пише AndroidInsider. Як виправити цю ситуацію, читайте у статті.

Apple представила відразу три нові моделі iPhone, які отримали назву iPhone 11.Їх дизайн виявився в точності передбачений під час численних витоків протягом останніх місяців. Великий виріз (горезвісна моноброва) на екрані нікуди не подівся. Детальніше про новинку читайте в огляді.

Поділитися
Exit mobile version