iPhone 11: що представила Apple та навіщо смартфону три камери?

7 хв. читання

Аpple рішуче вдарила по всіх фронтах, спробувавши одночасно розширити свої позиції на ринку за допомогою додаткових сервісів, і зміцнитися за допомогою нових iPhone, які одним ривком наздогнали всіх конкурентів. Apple представила відразу три нові моделі iPhone. Всі три отримали назву iPhone 11.

Їх дизайн виявився в точності передбачений під час численних витоків протягом останніх місяців. Великий виріз (горезвісна моноброва) на екрані нікуди не подівся. У той час як інші виробники проводять масштабні експерименти (висувні камери, дірки в екрані тощо), Apple воліє зосередитися на інших речах, пише Новое время.

На “спинці” з’явився новий блок камер з дизайном, який спочатку називали вельми суперечливим.

iphone11 2

В iPhone 11 дві камери, а в 11 Pro і 11 Pro Max три. Відповідно, у старших моделях до ширококутної та телефотокамери вперше додасться надширококутна.

Так, iPhone 11 став прямим продовженням iPhone Xr, який став найпопулярнішим у світі в поточному році.

Але тепер Apple більше позиціонує цю модель як базову. Насправді це “смартфон для всіх”. А більш складні 11 Pro і 11 Pro Max стануть пропозицією для тих користувачів, яким або просто потрібен найдорожчий iPhone, або важливі більш просунуті можливостей камери.

Корпус iPhone 11 виконаний з алюмінію і скла. І зі сцени його назвали найміцнішим корпусом в світі.

Будуть доступні 6 кольорів.

Екран з діагоналлю 6,1 дюймів. Звук Dolby Atmos, тож “бумбокс” з нового айфона повинен бути відмінним.

Ширококутова камера 12 МП (f/1.8) та ультра ширококутна камера (f/2.4) дозволять створювати унікальні знімки. Але ось телефото об’єктива у iPhone 11 немає.

Окремо згадали новий режим HDR і нові алгоритми портретних знімків, які дозволяють знімати портрети тварин. А також прибирати фон зі звичайних знімків.

Як і передбачали експерти, Apple вступила в гонку Huawei і Samsung за першість в нічному режимі зйомки. Ця гонка досягла апогею навесні, коли Huawei показав фото Місяця, зняте з рук, а також цілком прийнятні фото в майже повній темряві на P30 Pro.

Samsung з Galaxy Note 10 спробував відповісти гідно. І ось Apple не залишилася осторонь. Зі сцени все це звучало так, ніби це — крута нічна зйомка в світі.

Як родзинка — розширені можливості фронтальної камери, включно з відеозйомкою в slo-mo.

https://youtu.be/H4p6njjPV_o

Працює iPhone 11 на процесорі А13, який зі сцени назвали найшвидшим процесором в історії смартфонобудування. Ну, а графічний процесор, що не дивно, був так само скромно оголошений найшвидшим у світі.

iPhone 11 буде працювати на 1 годину довше, ніж iPhone Xr. А той і так вважався довгожителем у порівнянні з багатьма конкурентами.

Ну і важливо, що тепер тут є захист від води за стандартом IP68 (це означає занурення в воду на глибину до 2 м на час до 30 хвилин).

З ціною все теж складається. Адже iPhone 11 стартує від $699 у США.

iPhone 11 Pro

Його корпус виконаний з нержавіючої сталі зі спеціальним покриттям. Крім звичних кольорів доступний зелений.

OLED-екран з контрастом 2 000 000:1 і величезним запасом яскравості. Раніше такі екрани створювалися тільки для MacBook Pro. Він отримав назву Super Retina XDR.

“Прошка” працює під управлінням нового процесора A13 Bionic. Його основні фішки — машинне навчання і низьке енергоспоживання.

Процесор здатний здійснювати 1 трлн операцій за секунду. Енергоспоживання знижено завдяки використанню 8,5 млрд транзисторів за 7 нм процесом.

В комлекті буде поставлятися 18Вт зарядка. А автономність обіцяють більше, ніж у iPhone Xr.

У “прошки” з’являється телефото об’єктив, відсутній в iPhone 11. Зі сцени були наочно продемонстровані його можливості — на прикладах знімків професійних фотографів.

Таким чином, в в iPhone 11 Pro присутні три модулі камер. Це 12 МП ширококутний з оптичною стабілізацією і діафрагмою f/1.8, 12 МП надширококутний з кутом огляду 120 градусів і діафрагмою f/2.4, і нарешті 12 МП телефото з оптичною стабілізацією і діафрагмою f/2.0. Доступний 4-кратний оптичний зум.

https://youtu.be/cVEemOmHw9Y

Зі сцени окремо відзначили, що всі три камери калібруються на заводі, для того щоб знімати з однаковою колірною температурою і експозицією. Це допомагає ідеально накладати знімки один на оден для їх поєднання.

В Apple також вважають, що винайшли нову технологію фотографії Deep Fusion. Камера робить відразу 9 (!) знімків з різними параметрами, а потім нейронні мережі поєднують їх в один. За рахунок цього досягається неймовірна деталізація.

Про відео говорили трохи менше, але все ж тепер ясно, що всі три камери 11 Pro знімають відео в 4К з частотою 60 кадрів в секунду.

Як і очікувалося, була тихенько представлена і більша версія топового смартфона. Вона отримала назву iPhone 11 Pro Max.

Найміцніше скло, покращений захист від води — були неодноразово згадані під час презентації як додаткові важливі переваги нових iPhone.

Ціни на нові iPhone відверто порадували аудиторію і вразили експертів, які чекали гіршого.

Вартість iPhone 11 Pro стартує з $999, а iPhone 11 Pro Max — з $1099. Продажі почнуться у США вже 20 вересня.

Нагадаємо, гнучкий смартфон Huawei може з’явитися на полицях крамниць вже наступного місяця. Про це йдеться у заяві глави споживчого бізнесу китайської технологічної компанії Річарда Ю (Richard Yu).

Також китайські кіберзлочинці націлилися на корпоративні VPN-сервери від Fortinet і Pulse Secure.

Стало відомо, Huawei готова надати іншим державам доступ до своїх вихідних кодів, для того щоб вони могли особисто переконатися у відсутності в них будь-яких бекдорів. Про це у вівторок, 3 вересня, заявив старший віце-президент компанії Джон Саффолк (John Suffolk) журналістам інформагентства Kyodo News.

Окрім цього, Apple визнала конструктивний недолік у деяких моделях Apple Watch, що може призвести до розтріскування екрана, і запустила програму заміни для постраждалих користувачів. Apple або уповноважені постачальники послуг безкоштовно замінять екран на відповідних моделях.

Facebook виправила дві небезпечні уразливості в серверному додатку HHVM. Їх експлуатація дозволяє зловмисникам віддалено отримувати конфіденційну інформацію або викликати відмову в обслуговуванні системи шляхом завантаження шкідливого файлу в форматі JPEG.

Поділитися
Exit mobile version