Як оновитися на iOS 13, якщо виникли проблеми?

4 хв. читання

Apple щойно випустила iOS 13, яка вже доступна для завантаження онлайн для користувачів iPhone. Якщо Вам не вдалося встановити довгоочікуване оновлення iOS з певних причини, дізнайтесь, як це виправити.

Видаліть та завантажте оновлення знову

Один із найпростіших способів усунення оновлення iOS – це просто почати процес заново, пише 9to5Mac.

Це передбачає видалення завантаженого файлу, його повторне завантаження та повторний процес оновлення.

  1. Відкрийте додаток “Налаштування“.
  2. Натисніть “Загальні“.
  3. Оберіть пункт “Сховище iPhone“.
  4. У списку програм Ви повинні побачити оновлення iOS.
  5. Натисніть “Оновлення“.
  6. Виберіть”Видалити“.

Тепер Ви можете завантажити оновлення знову.

iPhone 11 Pro 2

Управління пам’яттю Вашого iPhone

Однією з найпоширеніших причин оновлення iOS може бути  відсутність місця на накопичувачі. Це легко виправити, якщо Ви готові тимчасово пожертвувати іншим контентом, видаляючи музику, програми, фотографії чи відео (тим більше, що у Вас є “вбудоване” резервне копіювання).

  1. Відкрийте “Налаштування“.
  2. Оберіть “Загальні“.
  3. Торкніться пункту “Сховище iPhone
  4. Подивіться, скільки місця Ви можете звільнити.

Вам потрібно лише видалити достатню кількість матеріалів, щоб звільнити місце, необхідне для оновлення iOS. Найпростіше видалити відео – це відео, які Ви можете знову завантажити після встановлення оновлення.

Помилки оновлення

Ще одна поширена помилка під час спроби оновлення версії iOS полягає в тому, що ваш iPhone “неможливо перевірити на оновлення”. Повідомлення про помилку не містить докладного пояснення, Apple лише сказала, що “сталася помилка під час перевірки оновлення програмного забезпечення.” Ще одна поширена помилка говорить про те, що Apple “не може  підтвердити” оновлення. Найпростіший спосіб вирішити ці проблеми – це перезавантажити iPhone. Apple також пропонує спробувати оновити свій пристрій за допомогою іншої мережі WiFi.

Оновлення за допомогою iTunes або Finder (на macOS Catalina)

Якщо все інше не вдалося, Apple пропонує оновити операційну систему через iTunes (або додаток Finder, якщо ви використовуєте macOS Catalina). Ось як це зробити:

  1. Підключіть свій пристрій до комп’ютера.
  2. Відкрийте iTunes або Finder та виберіть свій пристрій.
  3. Клацніть “Підсумок“, потім натисніть “Перевірити оновлення”.

Нагадаємо, незахищені пристрої, підключені до Інтернету, протягом багатьох років допомагають різним типам кіберзлочинності –  найбільш поширеними є DDoS та спам-кампанії. Але кіберзлочинці зараз перейшли до більш вигідної схеми, де ботнети не просто запускають DDoS-атаки або спам – вони також видобувають криптовалюти.

Також у середу, 18 вересня, Google відмовилася від двох розширень для Chrome, призначених для блокування реклами.

Стало відомо, що зловмисники можуть використовувати справжні файли Microsoft Teams для виконання шкідливого ​​навантаження за допомогою підробленої папки встановлення.

У “пісочниць” від VMware, Comodo та Microsoft, схоже, з’явилася альтернатива від Sophos – Sandboxie. Тепер вона безкоштовна – виробник виклав код у загальний доступ.

Нещодавно дослідники з кібербезпеки виявили існування нової та раніше не виявленої критичної вразливості на SIM-картах, яка могла б давати можливість віддаленим зловмисникам компрометувати цільові мобільні телефони та шпигувати за жертвами, лише надсилаючи SMS.

Зверніть увагу, кількість шкідливих програм і виявлених вразливостей на платформі iOS значно зросла. Про це свідчать дані звіту компанії ESET щодо актуальні загрози для власників мобільних пристроїв Apple.

Функція в WhatsApp “Видалити для всіх” не видаляє мультимедійні файли, відправлені користувачам iPhone (з встановленими налаштуваннями за замовчуванням), залишаючи їх збереженими на iOS-пристрої одержувача, навіть якщо в месенджері відображається повідомлення “Це повідомлення було видалено”.

Apple відмикала функцію аудіо-чату Walkie Talkie у своїх розумних годинниках, щоб виправити уразливість, яка дозволяла б комусь прослуховувати думку користувачів без їх згоди. Декількома днями раніше дослідник з безпеки виявив аналогічний недолік в додатку для відеоконференцій Zoom, яке можна використовувати, щоб обдурити користувачів Mac при відкритті відеодзвінка, навіть якщо вони раніше видалили Zoom.

Поділитися
Exit mobile version