Facebook справді бореться з фейками? Колишні співробітники кажуть, що ні

1 хв. читання
facebook lies

Соціальна мережа Facebook нічого не робить для того, щоб боротися з недостовірною інформацію. Про це заявили кілька колишніх та діючих фактчекерів, пише Фокус з посиланням на The Guardian.

“Як ми можемо довіряти Facebook, коли він поширює ті ж чутки, які найняті ним же фактчекери визнають помилковими новинами?” – анонімно заявив один з нинішніх фактчекерів компанії.

У 2016 році Facebook звинуватили в наданні майданчика для ботів, що поширюють недостовірну політичну рекламу напередодні президентських виборів в США. Після цього соцмережа пообіцяла вирішити проблему, заснувавши цілий комплекс заходів по виявленню і видаленню фейкових акаунтів, а також опублікованих ними новин. Так, Facebook почав співпрацювати з десятками незалежних фактчекерів і ЗМІ зі світовим ім’ям. В даний час Facebook працює приблизно з 40 медіа по всьому світу, включаючи Associated Press, PolitiFact і Weekly Standard. Компанія стверджує, що кількість фейкових новин падає, але деякі як з колишніх, так і з нинішніх партнерів в проекті розчарувалися.

“Керівники Facebook не сприймають проблему серйозно. Головне, що їх хвилює – це як зберегти обличчя і не втратити дохід”, – говорить Брук Бінковськи, екс-редактор сайту Snopes, який протягом двох років співпрацював з Facebook.

Поділитися
Exit mobile version