Система розпізнавання облич на Android не захистить Ваш смартфон, – дослідження

1 хв. читання
face recognizing 1

Систему розпізнавання облич у сучасних смартфонах на базі операційної системи Android вдалося розблокувати тривимірною моделлю голови, а от iPhone X не вдалося обманути. Такі результати отримало видання Forbes в ході проведененого експерименту.

Для того, щоб перевірити надійність систем розпізнавання облич використовувалася надрукована на 3D-принтері точна модель голови одного з редакторів. Її створили за допомогою стенду з 50 камер, знімки від яких поєднали в одну цифрову модель. Вартість такої голови з урахуванням роздрукування та послуг візажиста склала трохи більше $300.

Для експерименту дослідники відібрали чотири смартфони на базі ОС Android (LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note8 і OnePlus 6) та iPhone X.

Виробники смартфонів Android намагаються виправдати провал своєї системи піклуванням про користувачів.

“Ми створили функцію розблокування за обличчям Face Unlock з думкою про зручність. Хоча ми вживаємо відповідних заходів для її надійності, ми рекомендуємо завжди використовувати пароль, PIN чи відбиток пальця для безпеки”, – сказали представники OnePlus .

“Розпізнавання обличчя є зручною дією для відкриття телефона, вона схожа на свайп для розблокування. Ваш телефон може розблокувати щось чи хтось, схожий на вас. Якщо ви використовуєте лише розпізнавання обличчя, це менш безпечно, ніж графічний ключ, PIN чи пароль”, – прокоментували у  Samsung.

Джерело: Techtoday

Поділитися
Exit mobile version