Як вибрати найменш вразливий до вірусів комп’ютер, допоможе Microsoft

1 хв. читання
windows 10 dell

Які комп’ютери на базі Windows є найвразливішими до шкідливого програмного забезпечення, визначить новий алгоритм Microsoft. Про це пише iToday з посиланням на SecurityLab.

Це спільний проект дослідницької команди Microsoft, Північно-Східного університету і Технологічного інституту штату Джорджия, а його призовий фонд становить $25 тис.

Співробітники Microsoft Чейз Томас (Chase Thomas) і Роберт Макканн (Robert McCann) пояснили, дослідникам потрібно створити більш складну модель алгоритму, котрий оцінює шанси зараження машин на базі Windows XP і Windows 10.

“Мета – передбачити ймовірність зараження Windows-комп’ютера різними видами шкідливого ПЗ на підставі різних характеристик пристрою. Не всі комп’ютери мають однаковий ризик інфікування, фахівцям потрібно розробити моделі для визначення пристроїв з найвищою ймовірністю зараження, щоб можна було прийняти попереджувальні заходи”, – відзначили Томас і Макканн.

Для роботи Microsoft надасть дослідникам 9,4 ГБ анонімізувати даних, зібраних з 16,8 млн пристроїв з встановленим антивірусом Windows Defender. Інформація включає дані про місцезнаходження комп’ютера, встановлені і активні антивірусні рішення, модель центрального процесора, встановлений за замовчуванням браузер, номер збірки операційної системи, активований режим S Mode та ін.

Конкурс привернув увагу 80 команд дослідників. На розробку алгоритму фахівцям надається три місяці.

Поділитися
Exit mobile version