Facebook став відзначати пости про коронавірус як спам

3 хв. читання
facebook user 2

Увечері у вівторок, 17 березня, соцмережа Facebook стала відзначати деякі справжні публікації і статті про коронавірус як спам. Як пояснив віце-президент Facebook Гай Розен (Guy Rosen), причиною стала “помилка в антиспам-системі”. За його словами, компанія почала працювати над виправленням проблеми, як тільки дізналася про неї.

Згідно зі скаргами користувачів, деякі їхні пости були відхилені Facebook. При спробі опублікувати пост із посиланням на достовірне джерело (в тому числі на сайт уряду Канади), з’являлося попередження “Ваша публікація порушує наші стандарти щодо спаму. Тільки ви можете бачити цю публікацію. Наші стандарти покликані захистити від підробленої реклами, шахрайства і витоку даних”.

Як повідомив Розен виданню The Verge, проблема торкнулася публікацій, які присвячені різним темам, а не тільки COVID-19. За запевненням віце-президента, несправність спричинена в роботі автоматизованої системи модерації, і ніяких змін в політики модерації постів Facebook не вносила. Всі вилучені помилково публікації користувачів були відновлені.

Компанія оголосила про те, що буде видаляти помилкові заяви і “теорії змови” про коронавірус. 17 березня Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter і YouTube опублікували колективну заяву про об’єднання зусиль в боротьбі з шахрайством і дезінформацією, пов’язаним з COVID-19.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version