Facebook створює Live Audio Rooms

3 хв. читання

Facebook оголосила, що протягом найближчих кількох місяців запровадить серію аудіофункцій.

Серед них – Live Audio Rooms, своя версія додатку Clubhouse, що дозволяє користувачам слухати та брати участь у живих розмовах. Про це пише ВВС.

Мережі, що мають лише аудіоверсію, стають дедалі більш популярними під час пандемії.

Facebook також запустить нову функцію Soundbites, де користувачі зможуть створювати короткі аудіокліпи та ділитися ними.

Цю функцію запустять протягом наступних кількох місяців, спочатку з невеликою кількістю учасників.

liveaudiorooms

Користувачі зможуть заробляти гроші в Live Audio Rooms або на Soundbites, хоча незрозуміло, чи буде це доступно для усіх, чи лише для авторів з великою кількістю підписників.

Facebook також дозволить користувачам слухати подкасти безпосередньо з додатку Facebook.

Про це заявив бос Facebook Марк Цукерберг під час розмови з журналістом Кейсі Ньютоном у понеділок.

“Аудіо бездоганно вписується у наше насичене життя, дозволяє нам надихатися новими ідеями та розмовляти з іншими однодумцями без тиску”, – заявив представник Facebook Фіджі Сімо.

Наразі незрозуміло, як Facebook планує модерувати аудіоканали.

Приблизно в той же час, коли пан Цукерберг оголосив про плани Facebook, Reddit заявив про запуск Reddit Talk, власної версії Clubhouse.

Монополізм

Федеральна торгова комісія США (FTC) звинуватила пана Цукерберга та Facebook в антиконкурентній поведінці.

Минулого року він зізнався, що наслідував конкурентів, сказавши, що Facebook “безумовно адаптував функції, які запровадили інші”.

Instagram Reels, випущений минулого року, схожий на TikTok. Запущену в 2016 році функцію Instagram Stories розкритикували як копіювання Snapchat.

Критики стверджують, що “запозичення” великими технологічними компаніями ідей у менших компаній може стримувати конкуренцію.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути записування відео HDR на iPhone? ІНСТРУКЦІЯ

Онлайн-шопінг у соцмережах: як не бути ошуканим?

Як таємно спілкуватися у месенджері Telegram на iOS та Android? ІНСТРУКЦІЯ

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

Як безкоштовно надсилати захищені паролем електронні листи? ПОРАДИ

Нагадаємо, дослідники безпеки опублікували в Мережі PoC-експлойт для запуску шкідливого коду в Chrome, Edge, Vivaldi, Opera і інших браузерах на базі Chromium. Уразливість зачіпає JavaScript-движок V8 і вже виправлена в його вихідному коді, але виправлення поки ще не інтегровано ні з кодовою базою Chromium, ні з заснованими на ньому проектами.

Також дослідники виявили безліч уразливостей в популярних додатках, що допускають виконання довільного коду в системах користувачів всього лише за допомогою одного кліка. Саме тому такі баги отримали неформальне ім’я “уразливості одного кліка” (one-click vulnerabilities).

Розробники WhatsApp усунули дві небезпечні уразливості в Android-версії месенджера. Якщо зловмисник задіє ці дві уразливості в атаці, у нього з’явиться можливість виконати шкідливий код і віддалено зламати мобільний пристрій жертви.

Окрім цього, кіберзлочинці атакують уразливі сервери Microsoft Exchange з метою встановлення програмного забезпечення для майнінгу криптовалют у рамках шкідливої ​​кампанії, спрямованої на використання обчислювальних потужностей скомпрометованих систем для заробітку.

Поділитися
Exit mobile version