Facebook заборонила встановлювати свої додатки на пристрої Huawei

2 хв. читання
FB offline 1

Facebook заборонила встановлювати свої додатки (Facebook, Instagram і WhatsApp) на смартфони виробництва китайської компанії Huawei. Про це повідомило Reuters з посиланням на свої джерела.

За інформацією інформагентства, власники вже куплених гаджетів зможуть користуватися додатками і отримувати для них оновлення, проте нові смартфони Huawei будуть поставлятися вже без Facebook, Instagram і WhatsApp. Ця заборона пов’язаний з обмеженнями, раніше введеними США відносно китайської корпорації. Зокрема, Huawei заборонено закуповувати комплектуючі та програмне забезпечення виробництва американських компаній.

Раніше американська корпорація Google відмовилася надавати ПЗ для смартфонів Huawei. Пізніше компанія заявила, що оновлення для цих гаджетів будуть доступні протягом 90 днів відповідно до тимчасових дозволів влади США. Термін дії ліцензії закінчується в серпні. Рішення стосується всіх смартфонів Huawei, в тому числі ще не поставлених на ринок.

Крім того, про припинення бізнес-відносин з Huawei заявили компанії Intel, Qualcomm, Xilinx, Broadcom і британська ARM. Також стало відомо про плани Microsoft обмежити співпрацю з китайською компанією.

Також за останні кілька років майже 440 млн користувачів Android встановили додатки з Google Play Store, що містять нав’язливу рекламу.

До речі, спільна команда дослідників з Віргінського політехнічного інституту, аналітичного центру RAND і компанії Cyentia Institute опублікувала результати цікавого дослідження, з’ясувавши, яка кількість уразливостей, виявлених за останній десяток років, насправді використовувалася у реальних атаках.

Окрім цього, незважаючи на безліч шахрайських схем – від нав’язливої реклами і до майнінгу криптовалют за Ваш рахунок – існує кілька простих порад, які вбережуть Ваш браузер і комп’ютер від зовнішніх загроз.

Нагадаємо, Google планує вжити додаткових заходів для боротьби з шахрайськими розширеннями для Chrome. Так, Google планує видаляти розширення з веб-магазину Chrome, якщо вони порушують нові політики.

Поділитися
Exit mobile version