Функціональний Apple Watch чи доступний Android: як вибрати розумний годинник?

3 хв. читання

Розумний годинник – сучасний ґаджет, який став трендом останніх кількох років. Для тих, хто вирішив рухатися “в ногу” з часом та обирає “розумного” помічника, у цій статті зібрано основні фактори, на які потрібно звернути увагу під час його вибору.

 Тип та екран годинника

Спочатку потрібно вибрати тип розумного годинника. Тут є два варіанти: механічний та електронний. Якщо Вам потрібно ґаджет з широкою функціональністю – сміливо обирайте електронний.  Якщо Вам до вподоби оптимальний набір функцій та класичний дизайн, то підійде механічний. Щоправда, на ціну це не вплине, коштують механічні годинники не дешевше за електронні.

Вибір екрану – теж не великий: або круглий, або квадратний. Слід зауважити, що круглі мають проблеми з кількістю інформації, що відображається.

Операційна система

Від операційної системи безпосередньо залежить функціональність розумного годинника. Найбільш функціональною є система у Apple Watch, оскільки вона має підтримку декількох тисяч застосунків.

apple vs samsung

На другому місці за функціональністю знаходяться годинники, що працюють на системі Android Wear. Така ОС є в більшості моделей. Розумні годинники від Samsung працюють на Tizen і мають свої особливості. Також на ринку присутні китайські годинники на ОС Android.

Наявність мікрофона та динаміка

Раніше для сповіщень годинники використовували лише вібрацію. Але сучасні моделі, окрім вібрації, мають мікрофон для спілкування з голосовими помічниками. Динаміком розумні годинники оснащують для відтворення звуків.

GPS

Наявність GPS буде корисним для користувачів, оскільки за його допомогою можна записати весь маршрут навіть без синхронізації зі смартфоном. Хоча без GPS пристрій все одно зможе позначити місце розташування. Просто відкрийте карти – і годинник отримає координати з Вашого смартфона. Особливо корисним GPS є в дитячих годинниках, де він використовується для відстеження пересування.

Сенсори

Також у розумному годиннику є безліч датчиків, наявність яких може зробити Ваше життя простішим. Це:

  • Акселерометр – фіксує ваше переміщення, а також відстежує кількість пройдених кроків.
  • Пульсометр – вимірює частоту вашого пульсу.
  • Сенсор освітленості – подбає про збереження автономності.
  • Висотомір – підійде для тих, хто часто подорожує, тому що визначає висоту над рівнем моря.
  • Барометр – покаже відсоток ймовірності опадів та атмосферного тиску.
  • Цифровий компас – для визначення місця розташування.

Це ще не увесь перелік сенсорів. Але їх наявність у годиннику не обов’язкова.

Захист від води та пилу

Під час вибору розумниго годинника обо’язково потрібно звернути увагу на рівень захисту від води та пилу. Найкраще, звичайно, мати найвищі рівні захисту, на кшталт IP68 чи 5АТМ, з якими можна буде і плавати, і пірнати.

Автономність

Виробник завжди вказує тільки приблизні цифри, а питання автономності є дуже важливим. Автономність залежить від всього – від розміру екрану, набору функцій, Вашої експлуатації та ємності акумулятора. Навіть найдорожчий та найкрутіший годинник не може працювати понад 3-4 дні на одній зарядці.

Джерело: pingvin.pro

Поділитися
Exit mobile version