Google: 7 речей, які ви не знали про пошук

4 хв. читання
google desktop

Google – це вже невід’ємна частина нашого життя. Практично кожен день ми використовуємо систему від Google для пошуку самої різної інформації, однак не всі знають, що шукати її можна куди більш продуктивно і правильно.

Про сім 7 речей, які Ви могли не знати про пошук у Google, пише AndroidInsider.

Розширені можливості пошуку на сторінці результатів пошуку Google

Ви турбуєтеся, коли доходите до кінця першої сторінки результатів і не знаходите потрібний? Адже ми звикли думати, що все найкраще знаходиться на першій сторінці, і далі можна не дивитися. На щастя, Google дає користувачам можливість отримати більше результатів на одній сторінці. Просто натисніть кнопку “Налаштування” під пошуковим рядком і Ви потрапите на сторінку, де можете налаштувати кількість результатів, які вам видає пошукова система.

Дослівний пошук

Іноді Google не зовсім “розуміє”, що Ви від нього хочете, перебудовуючи запит відповідно до своїх внутрішніх алгоритмів. Пошукова система має тенденцію покладатися на контекст. Якщо Вам потрібні буквальні результати пошуку, все, що Вам потрібно зробити, це активувати дослівний пошук. Для цього на сторінці результатів натисніть кнопку “Інструменти” і натисніть на поле “Всі результати”. Тут вибирайте пункт “Дослівно”.

Пошук книг, новин і фільмів

Google дозволяє Вам шукати речі в певній тематиці. Якщо Вам потрібно знайти, наприклад, книгу, то після отримання результатів запиту під вікном пошуку вибирайте пункт “Більше” і клікайте на поле “Книги”. Точно також можна вчинити з картинками, відео, об’єктами на карті тощо.

Видалення старих запитів з історії пошуку

Якщо Ви щось вже шукали в Google, то в майбутньому при роботі з рядком пошуку Вам будуть видаватися в першу чергу вже задані запити. Але історію пошуку можна очистити. Для цього просто пройдіть по цьому посиланню і виберіть період часу, за який ви хотіли б очистити історію користування пошуковою машиною.

Прокладайте маршрут прямо в рядку пошуку

Це, можна сказати, вбудована міні-версія Google Maps. Для того, щоб нею скористатися і не перемикатися між різними сервісами, просто введіть “Дістатися до Х з Y”, де X і Y – це населені пункти, станції метро і так далі. В результаті Ви отримаєте вже готовий маршрут.

Миттєвий переклад тексту в рядку пошуку

Є хороший сервіс із перекладу фраз, слів і пропозицій під назвою Google Translate. Але навіщо спеціально на нього заходити, якщо можна скористатися тими ж функціями прямо в рядку пошуку? Для цього набирайте “Переклад [слова] на [мову]”.

Пошук у межах певних веб-сайтів

За аналогією з попередніми пунктами, вам потрібно просто додати дещо в рядок пошуку. Перед запитом додайте команду site:[адреса сайту], щоб звузити коло пошуку. Має вийти щось на зразок site:cybercalm.org Samsung Galaxy S10.

До речі, Google тестує окрему панель управління відтворенням, яка буде вбудована в інтерфейс настільної версії Chrome.

Також більше десяти мільйонів власників смартфонів Samsung встановили шахрайський додаток Updates for Samsung, що видається кіберзлочинцями за оновлення прошивки.

Окрім цього, дослідники з Міжнародного інституту комп’ютерних наук стверджують, що 1325 додатків, доступних для завантаження в Google Play, шпигують за користувачами без їх дозволу.

Поділитися
Exit mobile version