Google блокує власні додатки на несертифікованих Android-пристроях. Як вирішити проблему?

3 хв. читання
2

Що трапилося?

Користувачі смартфонів Meizu, Xiaomi, Lenovo і інших китайських виробників почали масово скаржитися на працездатність своїх апаратів. Наприклад, в обговоренні на форумі з Flyme OS йдеться, що пристрої в деяких випадках гальмують, гріються, швидше розряджаються, а також на них не відкриваються додатки від Google, в тому числі YouTube і Google Play.

Стоп, але як це можливо?

Проблема полягає в утиліті «Сервіси Google Play», на якій зав’язана робота майже всіх програм від Google на Android. Без її коректної роботи не будуть відкриватися практично всі програми Google. У відгуках для утиліти «Сервіси Google Play» в магазині Google Play можна побачити, що проблема дійсно масова.

Так чому Google до сих пір не виправила цю помилку?

Справа в тому, що в Google швидше за все не розглядають це як помилку. Ще в березні компанія оголосила про те, що буде блокувати запуск своїх додатків на несертифікованих Android-пристроях. Відповідно, якщо в смартфоні спочатку була встановлена ​​прошивка для китайського ринку або ви використовуєте одну з кастомних прошивок, то є ймовірність зіткнутися з тим, що сервіси Google перестануть працювати.

Чи є можливість якось вирішити цю проблему?

У тому випадку, якщо ваш смартфон визначається Google як несертифікований, то вирішити цю проблему можна, якщо вручну його зареєструвати з Android ID. Це звучить складно, але насправді, для цього потрібно зробити всього кілька простих кроків:

1. Встановити на смартфон додаток Device ID, відкрити його і скопіювати код в рядку Google Service Framework (GSF).
2. Цей код необхідно конвертувати з шістнадцяткової системи в десяткову, для цього можна використовувати даний сайт.
3. На сторінці цього сайту Google ввести в поле реєстрації отриманий десятковий код Android ID.

Після цього сервіси Google повинні запрацювати.

Користувачі смартфонів Meizu також знайшли інший спосіб вирішення цієї проблеми, але невідомо, чи буде він працювати на інших пристроях. В налаштуваннях смартфона потрібно вибрати пункт «Інші акаунти», далі «Акаунт Google», потім перший рядок «Керування обліковим записом Google». Після цього з’являється білий екран і потрібно почекати поки смартфон заблокується, далі необхідно розблокувати його і він повинен відобразити сторінку з настройками облікового запису Google. Судячи з численних відгуків користувачів смартфонів Meizu сервіси Google на проблемних апаратах таким чином починають працювати. Але складно сказати, чи буде працювати це рішення в подальшому.

Джерело: itc.ua

Поділитися
Exit mobile version