Google Chrome готує кілька важливих нових функцій

5 хв. читання

Згідно з недавнім повідомленням в блозі Google, в майбутньому в Chrome Android з’являться деякі важливі нові функції. Там само наводиться докладна інструкція, яка дає розуміння того, як встановити Chrome в якості браузера за замовчуванням в iOS 14.

Нагадаємо, що в цій версії операційної системи тепер можна робити те, що вже давно можна було робити в Android – вибирати дефолтний браузер. Тепер користувачі iPhone і iPad у налаштуваннях свого пристрою в розділі “Chrome” можуть встановити його в якості браузера за замовчуванням.

Нові функції Chrome

Компанія виділяє кілька добре відомих недавніх оновлень Chrome, які також доступні для Android. Наприклад, об’єднання функції зберігання паролів і перевірки безпеки Chrome. Також виділяються функції персоналізації і пошуку, такі, як сегмент “Статті для вас” в інтерфейсі нової вкладки і вбудований перекладач Google.

Також обговорюються недавно додані функції, такі, як можливість відправляти сторінку з Chrome на будь-який інший пристрій, на якому виконаний вхід, і синхронізація пристроїв. Але найбільшим відкриттям можуть стати функції, які Google рекламує спеціально для iOS.

Chrome для iOS

Звичайно, проста організація вкладок і сторінок – одна з найпомітніших функцій Google Chrome на Android. Або на будь-який інший ОС. Але, як зазначається в повідомленні Google, Chrome для iOS чомусь стане куди більш функціональною версією програми, ніж для Android. З якими домовленостями або таємним наміром компанії це пов’язано, сказати складно. Але iOS стає більш просунутим інструментом для роботи з Google Chrome, ніж Android.

Для початку Google вказує, що додає можливість створювати QR-код для сторінок. Цим можна поділитися з друзями, оскільки Chrome вже може відправляти сторінки між пристроями в один обліковий запис . За допомогою цього QR-коду користувачі можуть відправляти сайти кому завгодно. Сканування цього коду відправить одержувача на потрібну сторінку.

І, навпаки, Google також використовує функцію, яка дозволяє користувачам перетягувати посилання з Chrome. Зокрема, щоб перетягнути їх в інше відкрите додаток, поки ці програми відкриті в режимі розділеного екрану. Крім того, пошуковий гігант заявляє, що це може включати спільне використання перетягуванням між двома вкладками. В даний час він працює над функцією відкриття двох вкладок Chrome в режимі поділу.

Нарешті, Google заявляє, що додає одну з найбільш затребуваних на сьогоднішній день функцій – менеджер завантажень. Це буде папка для збереження завантажених файлів, збережених через Chrome. Багато хто скаже, що в цьому немає нічого нового, але Google дає зрозуміти, що саме це потрібно всім без винятку користувачам.

Google не вказала, коли нові функції з’являться (і чи з’являться взагалі) в Chrome для Android . Але принаймні деякі з них вже були виявлені в репозиторії коду Chromium Gerrit. Так що це повинно бути питанням часу. Особливо тепер, коли вони доступні для реального використання на пристроях Apple.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Шахрайство, оманливий дизайн, або як торгові сайти змушують Вас витрачати більше?

Найпоширеніші схеми кіберзлочинців та способи захисту від них. Поради

Як користуватися спеціальними піктограмами програм на Вашому iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перемістити програми з бібліотеки додатків на головний екран на iPhone?– ІНСТРУКЦІЯ

Чим Вам загрожує підключення невідомих USB? Поради із захисту

Як зробити Chrome веб-браузером за замовчуванням на iPhone та iPad? – ІНСТРУКЦІЯ

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся з підбірки статей, як виникло шкідливе програмне забезпечення та які є його види, що таке комп’ютерний вірус, про усі види шкідливого ПЗ тощо.

До речі, дослідники розкрили подробиці про критичну уразливість в додатку Instagram для Android, експлуатація якої дозволяла віддаленим зловмисникам перехопити контроль над цільовим пристроєм шляхом відправки спеціально створеного зображення.

Цікаво знати, що кіберполіція затримала злочинну групу, яка за допомогою скімінгових пристроїв виготовляла дублікати банківських карток. Далі з цих карток знімали готівку. За це зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Також після додавання до свого функціоналу аудіо-твітів для iOS у червні, Twitter зараз експериментує з ідеєю дозволити людям записувати та надсилати голосові повідомлення за допомогою прямих повідомлень.

Важливо знати, що хакерам вдалося обійти захист iOS 14 на пристроях, що базуються на процесорі Apple A9.

Поділитися
Exit mobile version