Google додасть в Chrome опцію повних URL-адрес

3 хв. читання

Google планує надати користувачам Chrome можливість налаштувати браузер на постійне відображення повних URL-адрес для всіх відвідуваних ними web-сайтів.

В цей час можливість завжди показувати повні URL-адреси можна ввімкнути тільки за допомогою експериментальної панелі omnibox-context-menu-show-full-urls в Google Chrome Canary версії 83, і до неї можуть отримати доступ через контекстне меню Omnibox користувачі Mac, Windows, Linux і Chrome OS. Нова опція запобігає видаленню URL-адрес, а також видаленню деяких елементів URL-адрес, які Google не вважає важливими.

Для цього користувачам необхідно виконати наступні кроки:

1. Перейти в chrome: //flags/#omnibox-context-menu-show-full-urls.

2. Натиснути на меню праворуч від прапорця і вибрати “ввімкнено”.

3. Запустити знову браузер.

Піддомени WWW разом із протокольною частиною (наприклад, HTTP, HTTPS або FTP) URL-адрес були спочатку видалені з адресного рядка Chrome з виходом версії 69 в вересні 2018 року. Після скарг користувачів проти цієї зміни Google скасувала своє рішення, але знову приховала URL-адреси, які відображаються в адресному рядку для користувачів Chrome 76.

google chrome simpl

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version