Google готовий скоритися Роскомнагляду та видаляти результати пошуку

2 хв. читання
Альтернатива Google: топ-8 кращих пошуковиків в Інтернеті

Google буде дотримуватися російського законодавства та видаляти результати з пошукової видачі. Про це пише Новое время з посиланням на ТАСС.

Як повідомив заступник глави Роскомнагляд Вадим Суботін за підсумками переговорів з представником корпорації Дороном Авні, Google, судячи із заяв представника, готова дотримуватися російського законодавства.

Він додав, що компанія передала в Роскомнагляд інформацію, якою буде доповнено справу про адміністративне правопорушення.

“Певні нюанси обговорили, домовилися ще про певні взаємодії. Те, що нам колеги з компанії Google сьогодні озвучили, ми будемо враховувати у веденні справи про адміністративне правопорушення. Це була важлива для нас інформація”, – пояснив Суботін.

Також, за його словами, Роскомнагляд запропонував корпорації приєднатися до антипіратського меморандуму.

“Ми запросили колег приєднатися і будемо чекати їх офіційну реакцію”, – уточнив заступник голови Роскомнагляда, зазначивши, що Google позитивно налаштований на будь-які методи, пов’язані із захистом авторських прав.

У компанії Google відмовилися надати коментарі з приводу зустрічі.

Переговори Роскомнагляду з Google про виконання російського законодавства пройшли 14 листопада 2018 року. На них прибув директор департаменту із взаємодії з органами державної влади в регіоні Європи, Близького Сходу і країн Африки компанії Дорон Авні. Зустріч проводив заступник голови відомства Вадим Суботін.

Глава Роскомнагляду Олександр Жаров повідомляв, що в ході зустрічі планувалося обговорити, зокрема, питання підключення Google до Федеральної державної інформаційної системи (ФГІС), яке необхідно для видалення з пошукової видачі посилань на заборонені в Росії інтернет-ресурси, локалізацію персональних даних російських користувачів, а також підписання американською корпорацією антипіратського меморандуму.

Поділитися
Exit mobile version