Google надасть доступ користувачам до тестових розробок

1 хв. читання
google labs

Google повертає ініціативу Labs, що відкриває рядовим користувачам доступ до тестових функцій, запланованих для майбутніх оновлень фірмових додатків і сервісів, з’ясували журналісти ресурсу 9To5Google, пише AndroIdinsider.

Основна мета проекту Labs – дати користувачам можливість впливати на розвиток фірмового програмного забезпечення, тестуючи експериментальні функції.

Користувачі, яких зацікавила ініціатива Labs, зможуть взяти участь у випробуванні тих чи інших нововведень, зрозуміти, як саме вони працюють і направляти в Google своє враження про їхню роботу. Одним з експериментальних нововведень, запропонованих для тестування в додатку Google, стала функція збільшення контенту під назвою pinch-to-zoom в результатах пошуку. Цікаво, що вона була і раніше доступна в додатку.

Взагалі, рішення Google відродити ініціативу Labs виглядає досить незвично, адже кілька років тому вона закрила сайт з відповідною назвою, відвідувачі якого могли отримати доступ до експериментальних функцій додатків і сервісів компанії. Ймовірно, розробники пошукового гіганта вирішили, що зможуть більш ефективно усувати недоліки тих чи інших нововведень, залучаючи до їх випробувань незалежних тестерів з боку.

До речі, згідно оновленої політики приватності, історія переглядів браузера тепер може бути порівняна з особистими даними власника облікового запису Google. Складений таким чином докладний портрет дозволяє рекламним агентствам показувати таргетовану рекламу з урахуванням індивідуальних переваг окремих користувачів.

Поділитися
Exit mobile version