Google перестане випускати нові версії браузера і ОС

3 хв. читання

Google була змушена призупинити випуск нових версій Chrome і Chrome OS через пандемію коронавіруса.

У разі виникнення будь-яких проблем з новою версією, у фахівців просто будуть зв’язані руки. Оскільки Chrome і Chrome OS є дуже популярними продуктами, навіть невеликий збій в роботі може викликати хаос на безлічі підприємств. У зв’язку з цим Google вирішила тимчасово відкласти нові релізи своїх продуктів.

“У зв’язку зі скоригованими графіками роботи ми припиняємо випуск нових версій Chrome і Chrome OS. Наші основні цілі – забезпечення їх стабільності, безпеки і надійної роботи для всіх, хто на них покладається. У нас як і раніше в пріоритеті буде випуск оновлень безпеки, які будуть додані в Chrome 80”, – повідомляється в блозі Google.

Нова версія Chrome під номером 81 повинна була вийти у вівторок, 17 березня. На сторінках розробників браузера в соцмережах і на YouTube-каналі вийшли повідомлення про початок розгортання Chrome 81 на пристроях користувачів, проте в кінцевому підсумку браузер так і не був випущений. Швидше за все, публікації про початок розгортання Chrome 81 були заздалегідь підготовлені і заплановані кілька днів, а то і тижнів, тому, і PR-відділ Google просто забув їх скасувати. Повідомлення були видалені незабаром після їх публікації.

google chrome simpl

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version