Google Play Protect та інші рішення безпеки для Android – дослідження

3 хв. читання

Google захищає Android-пристрої від шкідливих завантажень з Play Store за допомогою вбудованого сервісу Google Play Protect. Однак, як показують недавні дослідження, користувачам не варто цілком покладатися на Google Play Protect.

Фахівці німецької організації AV-TEST протестували 17 популярних рішень безпеки для Android-пристроїв проти 6,7 тис. шкідливих додатків. Метою дослідників було з’ясувати ефективність захисних рішень, їх продуктивність і зручність у використанні.

Найвищі результати (18 балів з максимальних 18) показали рішення безпеки від Avira, Bitdefender, G Data, NortonLifeLock, SK Telecom і Trend Micro. Сервіс Google Play Protect отримав лише 6 балів.

В ході аналізу ефективності рішень дослідники оцінювали їх продуктивність в режимі реального часу за допомогою заражених програм, вік яких не перевищував 24 години. Продукти від Avira, Bitdefender, Cheetah Mobile і NortonLifeLock показали практично чудові результати. Google Play Protect зміг визначити тільки 37% і 33,1% шкідливих додатків.

Рішення від топових вендорів практично не видавали хибнопозитивних результатів, однак Google Play Protect помилково зазначив 30 нешкідливих додатків як шкідливі.

Всі рішення, які набрали максимальні 18 балів, є платними з річною ліцензією. Безкоштовні продукти виявилися в нижній половині порівняльної таблиці.

android

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version