Google вводить рекламу у вкладці пошуку “Зображення”

2 хв. читання
images google

Google почала тестувати рекламу в пошуку за зображенням. Про це повідомила прес-служба компанії.

“Нещодавнє дослідження показує, що Google – це перше місце, куди покупці з США звертаються, щоб знайти новий бренд або продукт. Але покупці не просто шукають на Google.com. 50 відсотків онлайн-покупців сказали, що зображення продукту надихають їх на покупку, тому вони все частіше звертаються до Google Images”, – йдеться в повідомленні.

Тепер у результатах пошуку за картинками будуть з’являтися і рекламні зображення.

Зокрема, коли користувач шукає потрібне зображення, на фотографіях цього предмета йому можуть показуватися мітки із зазначенням ціни та посиланням на інтернет-магазин.

У той же час, наголошується, що зверху звичайних, не спонсорських, картинок мітки розміщуватися не будуть.

Поки рекламу видно тільки деяким користувачам, які шукають зображення на певну тему: “ідеї для домашнього офісу”, “дизайн плитки для душу” і “абстрактне мистецтво”.

До речі, Google випустила оновлення, що усуває критичну уразливість (CVE-2019-5786) в браузері Chrome, яка вже активно експлуатується зловмисниками. Проблема, що дозволяє віддалено виконувати код на системі, зачіпає версії інтернет-браузера для всіх основних десктопних платформ – Microsoft Windows, Apple macOS і Linux.

Також стало відомо, що у браузері Chrome приберуть нав’язливу рекламу – станеться це 9 липня 2019 року. Таку заяву озвучила корпорація Google у блозі. Як йдеться у повідомленні, браузер Chrome посилить захист своїх користувачів та припинить показувати у всіх країнах агресивні та нав’язливі оголошення на сайтах.

Поділитися
Exit mobile version