Google виправила лазівку для хакерів у Chrome – обновіть браузер

2 хв. читання
chrome 333

Google випустила оновлення, що усуває критичну уразливість (CVE-2019-5786) в браузері Chrome, яка вже активно експлуатується зловмисниками. Проблема, що дозволяє віддалено виконувати код на системі, зачіпає версії інтернет-браузера для всіх основних десктопних платформ – Microsoft Windows, Apple macOS і Linux.

Інженери компанії поки не розкривають подробиці про уразливість. Відомо лише, що це уразливість в компоненті FileReader. Додаткову інформацію фахівці пообіцяли опублікувати трохи пізніше, коли велика частина користувачів встановить оновлення.

“Доступ до подробиць про уразливість і посиланнях може бути обмежений до тих пір, поки більшість користувачів не встановлять оновлення. Обмеження залишаться в силі, якщо баг зачіпає сторонню бібліотеку, яка використовується і іншими проектами, але ще не виправлений”, – вказується в блозі команди Chrome.

Усуває вразливість патч, включений до складу стабільного поновлення Chrome 72.0.3626.121 для Windows, Mac і Linux, яке користувачі вже могли отримати або отримають у найближчі дні.

До речі, Android-смартфон вміє видаляти рекламні банери, спливаючі поверх основного вмісту веб-сайтів. Адже вони є, мабуть, головним ворогом більшості користувачів. Саме Chrome має ряд налаштувань, які дозволять вам назавжди забути про набридливу ​​рекламу і перекривають контент банерів.

Також стало відомо, що у браузері Chrome приберуть нав’язливу рекламу – станеться це 9 липня 2019 року. Таку заяву озвучила корпорація Google у блозі. Як йдеться у повідомленні, браузер Chrome посилить захист своїх користувачів та припинить показувати у всіх країнах агресивні та нав’язливі оголошення на сайтах.

Поділитися
Exit mobile version