Google вводить в пошту додатковий захист від фішингу

3 хв. читання
gmail pink

Google додасть в Gmail нову функцію безпеки, що дозволяє підтверджувати справжність електронних листів від компаній і захищати користувачів від фішингу та спаму. Незабаром поруч із листами у вхідних будуть відображатися логотипи компаній.

Робота функції буде забезпечуватися за допомогою стандарту Brand Indicators for Message Identification (BIMI).

Як вважають фахівці Google, аутентифікація за допомогою BIMI дозволить одержувачу електронного листа бути впевненим у відправнику. Поряд із BIMI для захисту від спаму і фішингу також буде використовуватися технологія Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance (DMARC) – специфікація, заснована на ідентифікації поштових доменів відправника на підставі правил і ознак, заданих на поштовому сервері одержувача. Простіше кажучи, DMARC позбавить зловмисників можливості підробляти адреси відправника в рядку “Від”.

За своєю суттю BIMI нагадує галочки в соціальних мережах, що підтверджують, що сторінки справді належать тій чи іншій знаменитості або бренду. Очікується, що масове використання BIMI почнеться вже протягом найближчих місяців.

Крім тестування BIMI, Google анонсувала і інші нові функції безпеки для G Suite. Наприклад, Google Meet отримає нові елементи управління для безпечних зустрічей. Непрохані гості більше не зможуть ні “постукати”, ні приєднатися до зустрічі після того, як їх вимкнуть.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version