Хакер збирав біллінгову інформацію з інфікованих вірусами комп’ютерів жертв

1 хв. читання

22-річний хакер модифікував різноманітні віруси, криптував їх та використовував для втручання в комп’ютери та викрадення персональних даних користувачів мережі Інтернет. Зловмисника затримали правоохоронці, повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції України Національної поліції України.

У Кіберполіції рощповіли, що для унеможливлення ідентифікації хакер використовував орендовані віртуальні сервери.

Модифікований ним вірус був призначений для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів та збору персональної та біллінгової інформації – паролі, логіни, куки, дані про гаманці криптовалют, файли з інформацією на заражених персональних комп’ютерах.

На Запоріжжі, де проживав зловмисник, поліцейські провели санкціонований обшук. Під час проведених слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, в постійній пам’яті якої зберігалося різноманітне шкідливе програмне забезпечення.

cyberpol 2 hacker

Фото прес-служби Кіберполіції України

На даний час проводяться заходи спрямовані на ідентифікацію власників інфікованої вірусами електронно-обчислювальної техніки.

Триває досудове розслідування розпочате за ч.1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України. Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі.

Поділитися
Exit mobile version