Швидка зарядка шкодить смартфону. Як відключити?

2 хв. читання
Phone charging with energy bank.

Швидка зарядка батареї – одне з найбільш корисних технологічних рішень, яке коли-небудь з’являлося в смартфонах. Вперше вона була представлена ​​в 2013 році компанією Qualcomm як виняткова функція флагманських апаратів. Однак швидка зарядка смартфону згубно впливає на акумулятор пристрою, пише іnternet.ua.

Швидка зарядка, незважаючи на всі її плюси, має один суттєвий недолік, який може відштовхувати користувачів. В довгостроковій перспективі використання швидкої зарядки швидше зношує акумулятор і тим самим скорочує його ємність. Згодом це веде до більш швидкої розрядки, а в окремих випадках – до збільшення ймовірності мимовільного відключення на холоді і навіть зниження продуктивності смартфона, нездатного витримувати стрибки потужності процесора.

ht galaxys9 10settings

Деякі розробники передбачили можливість відключення швидкої зарядки на своїх пристроях вручну.

Щоб відключити швидку зарядку Вам потрібно перейти в “Налаштування” – “Батарея”. Там відшукати параметр “Швидка зарядка” і деактивувати його перекладом тублера в положення “Викл.”.

Увага: назви розділів в “Налаштуваннях” можуть змінюватися в залежності від версії операційної системи, програмної оболонки і виробника смартфона.

Є смартфони, де не пердбачена можливість ручного відключення функції швидкої зарядки. В такому випадку Вам підійде інший спосіб відключення швидкої зарядки.

Для другого способу Вам потрібно буде відшукати старий зарядний пристрій – бажано 5-6-річної давності, коли про швидку зарядки ще ніхто не чув, – і використовувати його для підживлення акумулятора свого пристрою. Через малу вихідну потужність такий зарядний пристрій апріорі не зможе забезпечити подачу такої кількості струму, яка буде достатньою для швидкої зарядки.

Поділитися
Exit mobile version