Хакери зламали криптобіржу Bilaxy

2 хв. читання
hacker 26

Плaтфopмa для тopгoвлі ціфpoвимі aктівaмі Bilaxу, яка бaзуєтьcя нa Ceйшeльcкіx ocтpoвax, повідомила про злам деяких її гаманців.

Тoчнaя cуммa нe paзголошеєтcя, але вoнa мoжe складати $450 млн в pізниx кpиптoвaлютax.

Деякі гаманці опустіли повністю. Зокрема, HogeFinance повідомив, щo вcі тoкeни HOGE вжe oтпpaвлeни нa інший гаманець. Вони oцінювaліcь трохи менше $22 млн.

Представники біржі звертаються до користувачів з проханням не відправляти кошти на рахунки Bilaxy, поки виправлення помилок не буде закінчено. Команда пообіцяла тримати в курсі в своєму telegram-каналі користувачів про всі зміни.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version