Хакери атакували найбільшу фармацевтичну компанію Німеччини

2 хв. читання
cybersecurity rnbo

Найбільша фармацевтична компанія Німеччини Bayer повідомила про кібератаки на свої комп’ютерні системи. На початку минулого року фахівці виявили в мережах компанії шкідливе ПЗ із арсеналу кіберзлочинного угрупування Winnti і до недавнього часу таємно спостерігали за його активністю, після чого вірус був видалений, пише Reuters.

Ніяких свідчень компрометації даних дослідники не виявили, проте оцінка загальних збитків поки що не закінчена.

З початку поточного року шкідливе ПЗ Winnti було виявлено ще в трьох німецьких компаніях. У 2016 році угруповання також атакувало мережі німецького промислового концерну ThyssenKrupp.

Угруповання Winnti, також відоме як Axiom і APT17. Згодом інфраструктуру і інструменти Winnti стали використовувати і інші угруповання, що працюють на китайський уряд, у тому числі BARIUM, Wicked Panda, GREF і PassCV. Ці угруповання були об’єднані дослідниками під загальною назвою Winnti Umbrella.

До речі, під виглядом ліцензійного програмного забезпечення двоє мешканців Хмельниччини поширювали віруси типу “stealer” або “keylogger”.

Нагадаємо, кіберзлочинні угрупування та інтернет-шахраї експлуатують online-магазини на Magento з підтримкою PayPal Payflow Pro для перевірки дійсності вкрадених платіжних карт, попереджає команда Magento.

Також шахрайську схему з викрадання грошей з банківських рахунків клієнтів іноземних та українських банків організували троє мешканців Києва.

Окрім цього, кіберзлочинці атакують пристрої IoT (Інтернету речей) за допомогою зламу паролів і інших вразливостей, зокрема, голосових помічників, які підключаються до елементів управління будинком, таким як освітлення, термостати, дверні замки.

Поділитися
Exit mobile version