Хакери з Ірану атакують компанії по всьому світу

2 хв. читання
computer33

Понад 200 компаній у всьому світі за минулі два роки зазнали атак групи хакерів, імовірно пов’язаних з урядом Ірану. Це випливає з дослідження корпорації Microsoft, повідомляє DW.

Жертвами злочинців стали здебільшого нафтогазові компанії, машинобудівні підприємства, а також концерни, які займаються міжнародним бізнесом, в таких країнах, як Німеччина, Саудівська Аравія, Великобританія, Індія і США.

За даними корпорації Microsoft, сумарний збиток від дій хакерів досяг сотень мільйонів доларів. За оцінкою фахівців корпорації, за атаками стоїть хакерська угруповання Holmium, що має зв’язки з урядом Ірану.

Крім того, окремі кіберзлами виконувало за дорученням Holmium інше хакерське угрупування – APT33, стверджується в дослідженні.

На думку деяких експертів з безпеки, Тегеран зараз прагне наростити потенціал для кібератак через посилення санкцій тиску на Іран з боку США.

Нагадаємо, дослідники з безпеки компанії Morphisec повідомили про нові кібератаки, під час яких зловмисники атакують PoS-термінали по всьому світу з метою крадіжки даних банківських карт.

Також дослідники компанії Check Point вперше в історії зафіксували кібератаку, здійснену північнокорейським кіберзлочинним угрупованням Lazarus на цілі в РФ.

Раніше у компанії Microsoft заявили, що на європейські організації здійснено кібератаки. Хакери хотіли отримати доступ до даних європейських організації, які займаються питаннями демократії і прозорості виборів, та знаходяться в контакті з урядовими чиновниками.

Поділитися
Exit mobile version