Хакери зламали сайти ФБР та виклали дані про співробітників у Мережу

2 хв. читання
cyberattack 22

Персональна інформація тисяч співробітників поліції та федеральних агентів США потрапила у відкритий доступ внаслідок зламу кіберзлочинцями кількох сайтів, пов’язаних з ФБР.

Про це повідомляє TechCrunch.

За даними видання, зловмисникам вдалося отримати несанкціонований доступ до мережевих ресурсів асоціації, пов’язаної з Академією ФБР в Куантіко (штат Вірджинія). За допомогою публічно доступних експлойтів вони проексплуатувати уразливості на сайтах, отримали доступ до web-серверів і завантажили їх контент.

Масив інформації містить імена співробітників правоохоронних органів і федеральних служб США, їх адреси, номери телефонів, відомості про їх електронну пошту та посади. Мова йде про 4 тисячі записів записів.

Частину даних злочинці розмістили на своєму сайті (у цілях безпеки TechCrunch не розкриває його назви). Журналістам вдалося зв’язатися з одним з хакерів, який (яка) розповів (а), що угрупування зламало понад 1 тисячу сайтів, а тепер структурує отримані дані та готує їх до продажу. За твердженням співрозмовника видання, хакери мають вже “понад мільйон даних” про держслужбовців США.

Як наголошується в публікації, до групи хакерів входять щонайменше десять осіб, і, як стверджують вони самі, їх основна мета – “досвід і гроші”.

Нагадаємо, дослідники попереджають, що всім 500 мільйонам користувачів WinRAR може загрожувати небезпека, оскільки знайдена проблема існує приблизно 19 років.

До речі, фахівці з комп’ютерної безпеки виявили систему вірусів під назвою DrainerBot, яка приховано витрачає інтернет-трафік мобільних пристроїв на Android.

Також Cybercalm писав, як максимально замаскувати Вашу присутність у Мережі та вберегтися від рекламних оголошень.

Поділитися
Exit mobile version