15 кращих графічних оболонок для Android

12 хв. читання
android launcher

Графічні оболонки (лончери) Android, які можна змінювати, вже давно є невід’ємною частиною самої ОС. Якщо Вам не подобається, як виглядають або функціонують домашні екрани, можна просто завантажити іншу програму, щоб змінити вигляд системи. Нема ніяких сумнівів, що лончери для Android мають значно різноманітніший набір функцій, ніж будь-які інші програми, і Ви дійсно можете зробити деякі дивовижні речі з цими програмами. Давайте подивимося на кращі з графічних оболонок Android за даними видання Android Authority.

Action Launcher

Вже давно є улюбленою оболонкою Android для користувачів. Він має всі базові функції Android, тому його сприймають як органічну частину ОС . Тим не менш, є деякі додаткові функції, які додають деяку унікальність. Quicktheme дозволяє налаштовувати кольори Вашого інтерфейсу користувача на основі шпалер. Shutters дозволяють перевіряти віджети, фактично не встановлюючи їх на головному екрані. Вона навіть має елементи тематизації та налаштування, щоб зробити Ваш телефон, якщо там стоїть не найновіша версія Android, більш схожим на Android Oreo. Існує також підтримка пакетів значків, часті оновлення та багато іншого. Вам багато чого там може сподобається.

Завантажити тут.

ADW Launcher

Раніше був у цьому списку, поки розробник не припинив підтримувати перші версії програми. Тим не менш, із запуском ADW Launcher 2, це був очевидний вибір, щоб додати його назад до списку. Новинка включає в себе оновлений інтерфейс, який може бути модним навіть у майбутніх версіях Android. Крім того, є ярлики запуску, багато параметрів налаштування, розширення та інші сучасні функції. Він також має одну з найкращих функцій make-your-own-widget, які ми бачили. ADW Launcher відновив своє гідне місце серед елітних графічних оболонок для Android. Ви можете завантажити його безкоштовно або купити про-версію за $ 3.49.

Завантажити тут.

Apex Launcher

Існує протягом дуже довгого часу і залишається одним з найбільш знакових програм для запуску Android. Як і Action Launcher, він прагне дати можливість стоковій версії Android виглядати модно, однак не перегинати палицю з додатковими функціями — все в міру. Серед цих додаткових функцій є можливість змінювати такі речі, як анімація переходу, звички прокручування, і навіть є док-станція (окрема панель) для прокрутки, де можна поставити безліч значків. Apex Launcher також включає в себе движок для тем. У 2018 році додаток зазнав великих змін. Зараз він виглядає набагато більш сучасним.

Завантажити тут.

AIO Launcher

Виглядає і функціонує інакше, ніж більшість графічних оболонок для Android. У ньому головний домашній екран замінений інформаційним списком. На ньому представлені такі речі, як останні SMS-повідомлення та пропущені дзвінки, медіа-плеєр, інформація про систему (оперативна пам’ять, акумулятор, пам’ять тощо), а також новини, ціна Bitcoin, Twitter і багато іншого. Платна версія також включає інтеграцію з Telegram та віджети з інших програм. Не все має виглядати як стоковий інтерфейс Android і AIO Launcher, звичайно, показує, що це можна зробити ефективно. Більшість функцій є у безкоштовній версії, а платну можна купити за $ 1.99.

Завантажити тут.

Evie Launcher

Був одним з наших виборів для кращих додатків для Android 2016 року. У лончера досить типовий дизайн домашнього екрану, а також доступні універсальний пошук, користувацькі ярлики та багато варіантів персоналізації. Панель док-станції має більше можливостей для налаштування, ніж у більшості лончерів на більшості телефонів. Ви також можете змінити такі речі, як розміри піктограм, панель програм та деякі інші речі. Звичайно, лончер залишається чистим, легким і модним для тих, кому це важливо. Це може бути кращий з абсолютно безкоштовних Android-лончерів на ринку прямо зараз.

Завантажити тут.

Hyperion Launcher

Новачок серед графічних оболонок Android. Він добре розташовується між такими “важкими” лончерами як Action і Nova, та стандартними лончерами типу Lawnchair в Android. Користувацький інтерфейс вирізняється простотою, як у “стоковому” Android. Існує багато функцій налаштування. До них відносяться підтримка піктограм стороннього виробника, зміна форми піктограми, елементи тематики та деякі інші речі. Він підтримує Google Feed, але для цього програму потрібно окремо завантажувати, як і для більшості інших лончерів. Це нова програма із своїми перевагами та недоліками, але вона вже серед кращих лончерів на Android.

Завантажити тут.

Lawnchair Launcher

Є однією з нових графічних оболонок Android. Це проект з відкритим кодом, який імітує більшу частину зовнішнього вигляду Google Pixel Launcher. Він має багато подібних функцій для Google Pixel Launcher разом з кількома іншими. Ці функції включають підтримку пакетів значків, ярлики як в версії Android Oreo та “точки сповіщень”, інтеграцію з Google Now (з додатковим безкоштовним плагіном), адаптивні значки та інші інші налаштування. Він поки що перебуває у бета-версії, проте він працює краще, ніж більшість лончерів. Lawnchair Launcher розповсюджується безкоштовно та навіть без показів реклами.

Завантажити тут.

Lean Launcher

Це ще одна з нових графічних оболонок Android. Вона забезпечує здорову дозу мінімалізму, як у “стоковому” Android, але з підтримкою популярних, нових можливостей. Це включає в себе “точки сповіщень”, ярлики програм, нові форми піктограм, Google Assistant, та багато іншого. Додаток також поставляється з деякими легкими можливостями налаштування, подвійним натисканням для блокування функції та багато іншого. Цей лончер відносно новий, тому він постійно доопрацьовується, там можуть бути баги. Але, незважаючи на новизну, він вже зручний та легкий у використанні.

Завантажити тут.

Lightning Launcher

Колись була досить пристойною мінімалістською графічною оболонкою Android. З тих пір вона перетворилася на один з найбільш настроюваних лончерів Android, які коли-небудь існували. Лончер дає користувачам можливість змінювати практично все на головному екрані. Ви навіть можете мати кілька наборів головних екранів для декількох випадків. Його унікальною особливістю є підтримка сценаріїв — ви можете скористатися JavaScript, щоб дати Lightning Launcher додаткові можливості. Для завантаження також доступні додаткові плагіни, мовні пакети та багато іншого. Список функцій порівняно не такий вже й довгий, але, здається, тут знайдеться місце для всього, що Вам потрібно.

Завантажити тут.

Microsoft Launcher

Не є новою графічною оболонкою. Додаток раніше був відомий як Arrow Launcher, але Microsoft здійснила ребрендинг додатка в середині 2017 року. Програма має інтеграцію з багатьма сервісами Microsoft, включаючи їхній календар, програму електронної пошти, список завдань та пряму інтеграцію з комп’ютерами Microsoft. Він також має функції налаштування та керування жестами. Але після ребрендингу він поки що перебуває у статусі бета-версії, тому можуть бути помилки. Тим не менш, це оригінально і особливо корисно для тих, хто хоче кращої інтеграції смартфонів на Android з їх Windows PC.

Завантажити тут.

Nova Launcher

Як і Apex Launcher, походить ще з гарних старих часів Android 2.1. Він залишається не лише сучасним, але й одним з найкращих доступних варіантів графічної оболонки для Android. Має список удосконалень, які включають підтримку жестів, можливість налаштувати зовнішній вигляд програми, підтримку пакетів іконок, теми та багато іншого. Додаток також отримує оновлення з шаленою швидкістю, яка означає, що помилки, як правило, швидко виправляються і нові функції додаються послідовно. Він також поставляється з можливістю резервного копіювання та відновлення дизайну домашнього екрану, коли Ви в кінцевому підсумку будете переходити на новий телефон. Це перша нова функція, яку ми рекомендуємо Вам спробувати.

Завантажити тут.

Poco Launcher

“Стоковий” лончер для популярного (і дешевого) Pocophone від Xiaomi. Насправді це доступно для більшості пристроїв Android, і це дивно, враховуючи, що Google навіть не випускатиме їх. Це досить базова графічна оболонка. Вона має основний дизайн, що складається з дій, з іконками на головному екрані та меню додатку для доступу до сервісу. Ви можете налаштувати такі речі, як сітка домашнього екрана та фон меню програм. Вона також має опцію конфіденційності, яка приховує іконки з програмного меню, якщо хочете. Лончер працює легко і плавно. Це рекомендація для людей з дешевими телефонами, а також для людей з більш дорогими, які хочуть щось дуже просте.

Завантажити тут.

Rootless Launcher

Це пристойний, “стоковий” стиль Android -лончера з 2018 року. Насправді це досить базовий лончер, в якому ви отримаєте стандартний вигляд Android з деякими додатковими елементами налаштування для покращення зовнішнього вигляду. Деякі функції включають підтримку пакетів значків, підтримку адаптивного пакета значків, селектор форми піктограм, теми, засновані на Ваших кастомних шпалерах, і ви можете змінити розташування панелі пошуку. Ви також можете отримати службу Google Feed, яка працює на цій панелі запуску, але, як у більшості випадків, вона потребує додаткового завантаження та встановлення плагіна. Веб-сайт з інструкціями — в описі програми на Google Play. Як Hyperion і Lawnchair, це хороший варіант для шанувальників “стокового” вигляду Android.

Завантажити тут.

Smart Launcher 5

Величезна відмінність від Smart Launcher 3. На щастя, це зміни в позитивному напрямку. Він оснащений сучасним інтерфейсом, “атмосферними” темами, сучасними функціями, такими як адаптивні іконки тощо. Графічна оболонка навіть має свої віджети погоди і годинника, а також жести управління. Це не так потужно, як Nova Launcher або інші “важкі” лончери, тим не менш, він має достатньо можливостей, щоб бути досить приємним. Він відчуває, як він конкурує безпосередньо з Action Launcher і подібними додатками, коли справа доходить до налаштування і зручності.

Завантажити тут.

TSF Launcher

Є одним з унікальних лончерів. Він містить різноманітні налаштування, включаючи повну підтримку жестів. Це може зробити багато речей, які виглядають дуже здорово. Тим не менш, це не повний набір інструментів, які мають деякі інші лочери. Але TSF Launcher дуже весело використовувати. Деякі додаткові функції включають в себе 3D-анімацію, необмежену панель док-станцій, пакетний вибір іконок на головному екрані, віджети тощо. TSF Launcher має повністю безкоштовне завантаження. Він також має додатковий плагін, який додає значки програм.

Завантажити тут.

PS. Якщо програма Google Pixel Launcher колись потрапить до Google Play, а не залишиться ексклюзивом для смартфонів Google, Ви можете побитись об заклад, що вона потрапить до цього списку.

Поділитися
Exit mobile version