Фахівці виявили вірус, який витрачає трафік і розряджає батарею

2 хв. читання
android virus

Фахівці з комп’ютерної безпеки виявили систему вірусів під назвою DrainerBot, яка приховано витрачає інтернет-трафік мобільних пристроїв на Android.

Про неї повідомили співробітники компанії Moat, що належить IT-гіганту Oracle.

Знайдений шкідливий код вбудований в сотні мобільних додатків, які запускають на пристроях приховану рекламу, в основному відеоролики.

Постійна робота таких програм споживає до 10 гігабайт інтернет-трафіку в місяць. Також пристрій швидко втрачає заряд, навіть якщо шкідливий додаток не запущений.

Користувач може ніколи не дізнатися про зараження свого гаджета, оскільки оголошення не демонструються на екрані.

Серед заражених програм дослідники назвали Solitaire: 4 Seasons (Full), VertexClub, Perfect365, Touch ‘n’ Beat – Cinema і Draw Clash of Clans.

За словами фахівців, кожен власник Android-пристрою повинен звернути увагу на нагрівання гаджета і швидке втрату заряду.

Небезпечними ознаками також названі уповільнення роботи або часті перезавантаження пристрою і великий обсяг обробки даних.

Зловмисники використовують програми для накрутки переглядів і створення фальшивої статистики. Вони отримують великі гроші за нібито ефективне поширення реклами.

У 2018 році стало відомо, що подібне шкідливе програмне забезпечення було роками вбудоване в прошивку недорогих смартфонів на Android.

До речі, щонайменше 17 тисяч додатків для Android стежать за Вами, постійно записуючи активність в онлайн з метою “покращення” реклами. Навіть тоді, коли Ви кажете, що реклама конкретних товарів чи послуг Вас не цікавить.

Також Cybercalm писав, як максимально замаскувати Вашу присутність у Мережі та вберегтися від рекламних оголошень.

Поділитися
Exit mobile version