Mastercard заборонила списувати кошти після тестової підписки, але тільки на фізичні товари

2 хв. читання
phone transaction

Платіжна система Mastercard вводить нові правила, за якими продавці зобов’язані надсилати власнику банківської карти повідомлення про проведену транзакцію після закінчення терміну безкоштовного (тестового) користування сервісом.

Так, зазвичай за умовами пробної підписки на той чи інший Інтернет-сервіс під час реєстрації потрібно надати дані банківської карти. Після закінчення тестового періоду сервіс починає автоматично стягувати плату з вказаної карти. Тепер Mastercard зобов’язує продавців перед тим, як починати списувати гроші з рахунку, попередньо отримати дозвіл покупця.

Таким чином Mastercard убезпечить покупців від автоматичного зняття коштів з їхнього рахунку за користування будь-яким сервісом після закінчення тестового періоду (free trial) та вимагатиме для проведення транзакції дозволу на списання грошей.

За новими правилами продавці зобов’язані направити власнику карти лист на e-mail або sms з інформацією про суму транзакції, дату платежу та назву компанії. Також, повідомлення повинно містити ще й інструкцію про те, як можна скасувати підписку. Після кожного платежу продавець зобов’язаний висилати покупцеві чек із зазначенням адреси сайту і номера телефону магазина і ту ж інструкцію щодо скасування підписки.

Після публікації новини, про те Mastercard заборонить компаніям автоматично списувати гроші після закінчення “пробних” підписок, було здійснено оновлення запису. Mastercard уточнила, що заборона пошириться тільки на фізичні товари, пише AIN.UA.

Нові правила Mastercard передбачають наступні норми:

  • компанії повинні отримати підтвердження клієнтів про продовження підписки після закінчення пробного періоду;
  • разом з цим компанії повинні відправити власникам карт – повідомленням або листом на електронну пошту – інформацію з сумою і датою наступного платежу, а також інструкцією про скасування підписки;
  • якщо клієнт продовжує підписку, компанії повинні надсилати йому чек кожної транзакції разом з інструкцією про скасування підписки.

Після поновлення запису Mastercard уточнила, що мова йде про підписках на фізичні товари – наприклад, на ліки або косметичні засоби.

Як пояснили представники українського офісу компанії, зміни вступлять чинності 12 квітня 2019 року і будуть поширюватися на всі країни, де працює Mastercard, включно з Україною.

Поділитися
Exit mobile version