Кіберзлочинці збирають пожертви на “боротьбу” з коронавірусом

2 хв. читання
hacker 1

Online-шахраї не сидять склавши руки і придумують нові способи обману користувачів Мережі. Злочинці видають себе за Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) з метою викрасти криптовалютні пожертвування для боротьби з пандемією COVID-19.

Шахраї обманом намагаються викрасти кошти, призначені Фонду солідарності і реагування по боротьбі з COVID-19 (COVID-19 Solidarity Response Fund). ВООЗ створила цей фонд у співпраці з Фондом ООН після того, як 11 березня офіційно класифікували коронавірус як пандемію. Його головна мета – підготувати країни світу до боротьби з вірусом, а особливо ті держави, в яких слабко розвинена система охорони здоров’я.

Злочинці просять користувачів зробити пожертвування, відправивши біткоїни безпосередньо на адресу, вказану в електронному листі. Наслідувачі також використовують підробну адресу donate@who [.] Int для більшої правдоподібності.

Незважаючи на те, що ВООЗ надає докладну інформацію про свій Фонді солідарності і реагування по боротьбі з COVID-19, залишається неясним, чи приймає він пожертвування у вигляді криптовалюти.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version