Youtube видалив понад мільйон відео з дезінформацією про COVID-19

3 хв. читання
youtube 1

З лютого 2020 року YouTube видалив понад мільйон “відеороликів, пов’язаних з небезпечною інформацією про коронавірус, наприклад, з неправдивою інформацією або закликами до неправильного лікування”.

Таку політику сервіс реалізує в рамках зусиль по боротьбі з дезінформацією на платформі, заявив головний директор із продуктів Ніл Мохан. Про це пише PC Magazine.

Важко поставити цю цифру в контекст. YouTube каже, що на його платформу щохвилини завантажується більше 500 годин контенту, але компанія не надає інформації, скільки відео за цей час переглянуто та поширено, а також не пропонує загального обліку кількості відео, пов’язаних з COVID-19.

Це був найближчий момент, який Мохан запропонував, щоб пояснити, що саме компанія мала на увазі, коли йшлося про видалення відео, і даний контекст не є специфічним для відео, пов’язаних із COVID-19:

“Поганий вміст становить лише незначний відсоток мільярдів відео на YouTube (приблизно 0,16-0,18% загальної кількості переглядів були контентом, який порушує нашу політику). “

Мохан також заявив, що YouTube “видалив тисячі відеозаписів з порушенням нашої політики, пов’язаної з виборами, і більше 77% видалили, перш ніж вони набрали 100 переглядів”,  оскільки кожен штат США сертифікував свої результати президентських виборів у США на початку грудня.

YouTube не розкриває, скільки переглядів мали такі відеозаписи про COVID-19 до їх видалення.

YouTube – не єдина компанія, яка бореться з цією проблемою. Google, Facebook та Twitter також повинні були з’ясувати, як поводитись з дезінформацією, пов’язаною з COVID-19, виборами президента США та іншими темами, щодо яких завжди триває запекла дискусія.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version