Кілька простих способів завантажити відео з YouTube безкоштовно

5 хв. читання
youtube 1

Завантажити відео з YouTube офіційно можна лише за передплатою Premium за 99 гривень на місяць. Але що робити, якщо необхідно завантажити відео з відеохостингу на комп’ютер безкоштовно і бажано швидко? Не хвилюйтеся, способів на практиці досить багато, пише Сегодня.

Пропонуємо Вашій увазі найбільш прості та зручні способи завантаження відео з YouTube:

Веб-сервіси

Завантаження відео онлайн звільняє Вас від необхідності встановлювати додаткові програми. Веб-сайти для завантаження працюють за простим принципом – знаходять потокове YouTube відео і надають пряме посилання для завантаження. Але часом такі сервіси не дуже зручні і обмежені по функціоналу, наприклад, у них немає можливості конвертувати або завантажувати ролики з високою роздільною здатністю.

Найзручніший спосіб завантажити відео з YouTube – скористатися сервісом SaveFrom.net. Більш того, спосіб не вимагає навіть заходити на веб-сайт, достатньо зробити наступне:

  • Зайти на цікавий для Вас ролик;
  • Додати в URL рядку літери SS перед назвою Youtube.com і натиснути Enter;
  • Вас перекине на сайт SaveFrom.net, де потрібно натиснути на посилання “завантажити без установки”, потім натиснути зелену кнопку “Завантажити” і підтвердити завантаження відео.

Але у цього способу є один недолік – максимальний розмір безкоштовно викачуваного відео обмежений роздільною здатністю 720p (1280х720).

Подібних сайтів існують тисячі, але рекомендуємо звернути увагу на перевірені:

  • YouTubNow.com
  • FetchTube.com
  • Vidpaw.com
  • Нoutubemonkey.com
  • Getvideo.org

Принцип їх роботи простий: заходите на веб-сторінку, вставляєте посилання на YouTube відео в спеціальну форму і після натискання Enter Вам будуть запропоновані прямі посилання на завантаження відеоролика.

Програми для завантаження

Програмне забезпечення – це найкращий спосіб для завантаження онлайн-відео з YouTube, причому безкоштовно. Як правило, інтерфейс програми дозволяє просто вставити URL-адресу YouTube відео, і завантажує версію найвищої якості, яку програма може знайти. Для відео у форматі високої чіткості 1080p (HD) це зазвичай файл формату MP4, а для більш високої якості, так звані відео 4K і навіть 8K, формат файлу зазвичай MKV.

Зверніть увагу, що файл MKV є контейнером – файл може містити відео з будь-якою кількістю кодеків всередині. Простий спосіб їх відтворення VLC Media Player для Windows, який є “всеїдним” плеєром.

4K Video Downloader

4K Video Downloader – популярна програма для завантаження відео з YouTube, здатна завантажувати відео в 4K і 8K. Досить скопіювати посилання і вставити в програму – вона проведе невеликий аналіз і надасть посилання на завантаження. Додаток дуже швидкий і займає всього 30 МБ, але безкоштовно можна завантажити лише 25 відеороликів, потім попросить купити ліцензійний ключ за 29 доларів.

Download Master

Download Master є програмою від української компанії Westbyte для завантаження будь-яких файлів з Інтернету, а можливість витягати відео з YouTube є його додатковою корисною опцією. Головна особливість Download Master – вона повністю безкоштовна, але за це доведеться переглядати рекламу в її інтерфейсі.

Принцип завантаження відео з її допомогою простий: копіюємо посилання з YouTube, вставляємо в програму кнопкою “Додати”, вибираємо якість завантаження відео і натискаємо кнопку завантажити – все інше програма зробить сама.

У Download Master є важлива і вкрай корисна можливість завантажувати відео цілими плейлистами – достатньо скопіювати посилання на збірку, і програма завантажить всі відеоролики зі списку відтворення автоматично. Також програма дозволяє прискорювати завантаження, використовуючи всю доступну швидкість інтернет-каналу користувача.

Freemake Video Converter

Ще одна зручна і безкоштовна програма для завантаження відео з YouTube. Головне її завдання – це конвертація відеороликів в різноманітні формати. Принцип завантаження такий же простий: копіюємо посилання відеоролика, вставляємо в програму “Вставити URL” і чекаємо завершення завантаження відео. Однак перед завантаженням першого відео необхідно авторизувати свій YouTube профіль в програмі – без цього завантаження не почнеться.

Розширення браузера

Розширення браузера може заощадити час, надаючи компроміс між встановленням програм і веб-сервісами. Але у цього способу є одне серйозне обмеження – в браузері Google Chrome розширення завантаження відео з працювати не будуть – вони спеціально блокуються компанією. Тому рекомендуємо використовувати Firefox, Opera або будь-який інший браузер з підтримкою додавання плагінів.

Після установки плагіна він починає автоматично визначати відео на сайті, пропонуючи варіанти завантаження з панелі розширень або додаючи кнопку “Завантажити” прямо під відео.

Ось перелік корисних розширень для браузерів, які допоможуть завантажити відео з YouTube:

  • FastestTube
  • Video DownloadHelper
  • FVD Video Downloader
  • YouTube Downloader Lite

До речі, YouTube змінив систему покарань для блогерів. Про це повідомляється в офіційному блозі сервісу.

Також YouTube переглянув правила рекомендованого відео. Увесь контент, який потрапляв у рекомендоване, але до нього виникали питання щодо достовірності, буде видалено.

Поділитися
Exit mobile version