Кільце Visa з NFC-чипом для безконтактних платежів з’явилося в Україні

3 хв. читання

Кільця з NFC-чипом стали доступними для власників карток Visa, випущених державним “Ощадбанком”. Клієнти банку отримали можливість користувтаися технологічною новинкою, за яку доведеться викласти 3,5 тисячі гривень.

Що таке NFC-кільце?

Це розумний ґаджет, який здатен розуміти жести та може, зокрема, керувати технікою. Є смарт-кільця, які виводять на мікроскопічний екранчик повідомлення зі смартфона про пропущені виклики, отримані СМС і свіжі твіти. Є такі, що виконують функції фітнес-браслетів, відстежують серцебиття, пройдені кроки і спалені калорії. Інші зберігають паролі і розблокують смартфон. Окремим типом є NFC-кільця, які дозволяють здійснювати безконтактні платежі та відкривати смарт-замки на смарт-дверях без смарт-ключа.

Як зазначають в “Ощадбанку”, їхнє NFC-кільце не має аналогів. У нього вбудований електронний ключ, який гарантує безпеку персональних даних. Кільце повністю виконано з кераміки і не має зайвих металевих деталей. З ним можна занурюватися у воду на глибину до 50 м та не турбуватися про справну роботу.

nfc ring

Як це працює?

Оплати кільцем проводяться одним дотиком. Достатньо піднести “розумну” прикрасу до терміналу – транзанкція успішна.

Кільце випускається як додаткова картка до діючого рахунку в “Ощадбанку” та діє до 10 років.

NFC-кільце – це доступ до Вашого рахунку в “Ощадбанку”, тобто у вашої основної картки та кільця один рахунок. Але основна картка та кільце (що також є карткою) по суті нічим не відрізняються. Проте кільцем зручніше розраховуватись в торговельній мережі, щоб не діставати телефон чи картку.

Якщо Ви поповните основну картку, гроші автоматично будуть доступні і на кільці. Таким чином ви зможете розраховуватись як кільцем, так і основною карткою.

Нагадаємо, популярні поштові додатки для iOS і Android “обробляють” дані з поштових скриньок користувачів і потім продають створені на основі цієї інформації продукти клієнтам у сфері фінансів, туризму та електронної комерції.

Також фішинговий механізм створили двоє правопорушників для заволодіння криптовалютою. Під час виконання користувачем переказу криптовалюти відбувалася підміна криптогаманця отримувача, і гроші направлялись зловмисникам.

Окрім цього, зловмисник за допомогою системи онлайн-платежів банківських установ, які не є резидентами України, заволодів грошовими коштами українського банку.

Зверніть увагу, найбільш привабливою для хакерів мобільною операційною системою є Android. Так, 99% мобільних шкідливих програм виявляюють саме на пристроях під управлінням цієї ОС, йдеться у звіті з кібербезпеки мобільних пристроїв за 2019 рік компанії ESET.

До речі, образливі та провокативні повідомлення, знущання в коментарях, навмисне створення конфліктних ситуацій — все це типові прояви тролінгу в Інтернеті. Часто юні користувачі не в змозі боротися з цим самостійно, а батьки не розуміють що це та як захистити власну дитину. Як знизити тиск на підлітка, який вже став жертвою тролінгу в Мережі, а також уникнути цього, читатйте у статті.

Поділитися
Exit mobile version